BBP sağduyunun sesini dinleyecekmiş!

Büyük Birlik Partisi, “barajı geçemez” iddialarına sağduyunun sesiyle yanıt verdi. “Her denizyıldızı sağduyulu bir oydur” sloganıyla bir kampanya başlatan BBP’nin hazırladığı klip de çok yaratıcı.

soL (HABER MERKEZİ) "BBP barajı geçemez, verilen oylar boşa gider" iddialarına karşı bir kampanyayla harekete geçen BBP bir de klip çekti. Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun klipte rol alarak destek verdiği kampanyanın sloganı "her denizyıldızı sağduyulu bir oydur." Tahmin edilebileceği gibi klibe ilham veren hikaye de internette sıkça rastlanan bildik bir konuya sahip.

Kampanyanın tanıtımı sırasında konuşan yönetmen Mustafa Abadan, "Muhsin Yazıcıoğlu inanılmaz derecede yeniliklere açık bir insan. Bu klibin oluşturulmasında etkisi çok büyük oldu. Klip 29 Mart yerel seçimlerine hazırlanan BBP teşkilatlarında çok büyük bir motivasyon aracı oldu" dedi. Kasım ayında yapılan çekim için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamış. Bir saat süren çekim için İstanbul, Ankara ve İzmir'deki büyük akvaryumlardan 100'e yakın denizyıldızı toplanmış.

Denizyıldızlarını kurtaran başkan
Klip, bir deniz kenarında kumdaki denizyıldızlarını suya atarak onları yok olmaktan kurtaran adamın bir yabancıyla diyaloğunu, yani bilinen adıyla "denizyıldızının hikayesini" anlatarak başlıyor. Ardından kadraja Yazıcıoğlu giriyor ve denizyıldızlarından birini alıp suya fırlatıyor. Anlatıcı "haydi hep birlikte denizyıldızı toplamaya" davetinde bulunurken, klip BBP'nin logosunun ekrana gelmesiyle sona eriyor.

Siyasi partilerin seçim yarışındaki yaratıcılıkları göz dolduruyor. Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Bursa Yıldırım Belediyesi Belediye Başkan adayı Cihat Tipioğlu'nun seçim sloganı olarak "Paranın saltanatı varsa Yıldırım'ın DSP'si var" sözleriyle, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 3 Kasım 2002 seçimlerinde ana seçim sloganı olarak belirlediği "Paranın saltanatı varsa halkın TKP'si var"dan alınmıştı.