Van’da Solcu Liseliler'den 6 Mayıs anması

İdam edilişlerinin 39.yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan “Boyun Eğme” başlıklı etkinlikte anıldı.

Tiyatral bir havada gerçekleştirilen etkinlikte 3 Fidan’ın mücadelesi, geleceğe devrettikleri, idam öncesi yargılamadaki tavırları canlandırmalarla anlatılırken, etkinlik, müzik dinletisi, sinevizyon ve şiirlerle devam etti.

İki liselinin canlandırdığı Deniz gezmiş ve bugünün Denizleri geçmiş ve bugün arasındaki mücadele bağını kurarak ortak bir diyalog ve birliktelik sundular. "Denizler nasıl ki öğrencilerin ve işçilerin haklarını savunduysa bugünün boyun eğmeyen gençiliği de cemaate, parababalarına karşı gençliğin ve emekçilerin sesi olacaktır" denildi.

Etkinlikte halklar arasındaki kardeşliğin simgesi olan “Devrimci Gençlik Köprüsü” belgeselinin gösterimi büyük ilgiyle karşılandı. Belgeselin gösteriminin ardından Türkiye Komünist Partisi Van Milletvekili adayı Leyla Çiftçi söz aldı. Çiftçi, 25 yaşında olduğunu belirterek, Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olduğunu,TKP’nin gençliğin sesi ve partisi olarak seçimlere girdiğini söyledi.Cemaatlere,tarikatlara, para babalarına, halkları birbirine düşman etmeye çalişanlara gençliğin boyun eğmeyeceğini,gençliğin partisiyle haraket ederek boyun eğmeme geleneğini sürdüreceklerini ve Sosyalist Türkiye sözünü tutacaklarını belirtti.

Etkinlik Solcu bir liselinin,”6 Mayıs 2011’de topluma tüm gücüyle saldıran saltanat düşkünü hırsızlar tekrar ”boyun eğin” diye bağırıyor. Sakın siz umutsuzluğa düşmeyin! Üç fidanın mirası mücadelemizde yaşıyor. Biz de Denizlerin yaptığını yapıyoruz. Onlar boyun eğmedi, biz de boyun eğmiyoruz” sözleriyle son buldu.
(soL-Van)