Solcu'dan Şubat sayısı: "Firavun'a boyun eğme"

Aylık liseli gazetesi Solcu'nun yeni sayısı çıktı.

Aylık liseli gazetesi Solcu bu ay Mısır’daki halk hareketine ilişkin “Firavuna Boyun Eğme” başlığıyla çıktı. Devrimci fikirlerin eksikliğinde ortaya çıkacak tablonun vurgulandığı kapakta liselilere “bu topraklarda daha fazlası mümkün” çağrısı yer alıyor.

Ayrıca Mısır halkının dünyaya hatırlattıklarını, dünya halkları açısından ifade ettiği anlamı liseliler yorumluyor. Bu harekete dair TKP MK üyesi Aydemir Güler’le de kapsamlı bir söyleşi yer alıyor.

Kızıl & Kara bölümünde ise bu ay metalaşmış kentler ile sosyalizmin kentleri karşılaştırılıyor. Bu bölüm kapitalizmin kentlere ve onunla birlikte insana, doğaya bakışını gözler önüne sererken yaşanmış sosyalizm deneyimlerinden yola çıkarak kapitalizmin talan siyasetinin önüne insanı ve doğayı esas alan planlı yapılanmayı koyuyor.

Liselilerin ayrı bir ilgiyle takip ettiği akşam okulunda ise başkanlık sistemi tartışması, yeni anayasa tartışmaları gibi son dönemde sıkça konuşulan ve ilerleyen dönemlerde daha çok tartışılacağı anlaşılan anayasa tartışmaları yer alıyor. “Türkiye’de Siyasal Süreçler ve Anayasalar” başlığını taşıyan bölümde anayasanın nasıl ortaya çıktığı, insanlık açısından ne ifade ettiği, türkiye tarihindeki anayasalar ve komünistlerin anayasaya bakışına dair kapsamlı bilgilere ulaşılabilir.

Sızıntı mı mızırtı mı bölümünde bir kez daha evrim hakkında ileri sürülen yalanlar ele alınırken meslek liselerinin son dönem çıkarılan yasalarla birlikte iyiden iyiye köle pazarına dönüştürülmesi, liselerde gericilik ve mücadele örnekleri, yazar Reşat Enis Aygen’in eserlerinin ve mücadelesinin tanıtıldığı bölüm, çok sesli müziğin gelişiminde önemli bir yere sahip olan Türk Beşlerini konu alan sayfa da liselilerle buluşmayı bekliyor.

(soL - Haber Merkezi)