Liseliler Devrimden Sonra'yı Ender Yiğit'le konuştu

Ankara'da liseliler Devrimden Sonra filmi gösterimi düzenlediler. Gösterimin ardından gençler, filmin oyuncularından Ender Yiğit'le söyleştiler.

Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde SoLcu Liseliler’in düzenlediği ‘Devrimden Sonra’ filmi gösterimine katılım yoğun oldu. Filmin oyuncularından Ender Yiğit’in de konuk olarak katıldığı filmin gösterimi Ankara geneline ‘Liseliler aklını özgürleştiriyor’ başlığıyla duyuruldu.

Etkinliği düzenleyen SoLcu Liseliler Devrimden Sonra’nın heyecanını yeniden yaşamak ve yaşatmak istediklerini belirtirken, filmin yeniden gösterimi vizyondayken izleyemeyenler için iyi bir fırsat oldu. Filmden önce söz alan konuşma yapan bir öğrenci SoLcu Liseliler’in ülke için önemine değinerek, herkesi bu mücadelenin bir parçası olmaya davet etti.

Filmden sonra oyuncu Ender Yiğit’le karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide yalnızca film değil, Türkiye’nin şu andaki durumu, geçmişte verilen devrimci mücadelenin mirası ve şimdi yapılması gerekenler tartışıldı. Kendi hayatından da örneklerle gençliğin çürümeye meydan okuması gerektiğini belirten Ender Yiğit, ‘Topluma, toplumun sorunlarına duyarlı olmayan sanatçıya sanatçı değil, insan bile denemez’ dedi. Filmle ilgili eleştirileri cevaplarken daha yolun başında olduklarını, Devrimden Sonra gibi örneklerin çoğalması gerektiğini belirten Ender Yiğit, bu projenin oyuncular arasında da heyecan yarattığını, Türkiye toplumunun gençleri ve aydınlarıyla birlikte 1980 darbesinin ve AKP gericiliğinin etkisini artık üzerinden atması gerektiğini söyledi.

Gösterimde ayrıca Van’daki depreme yardım için açılan standa da yoğun bir ilgi gözlendi. Van’daki yurttaşlarımız için Ankara’daki liseli öğrenciler de ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Katılımcıların Ender Yiğit’le fotoğraf çektirmelerinin ardından etkinlik sona erdi.

(soL - Ankara)