Bursa'da da öfke sokaktaydı

Bugün saat 14.00’de Bursa’nın merkezi yerlerinden olan Orhangazi parkında toplanan Solcu Liseliler, skandala karşı duyulan öfkenin sesi oldu.

Eylem saat 13.00’te TKP’li öğrenciler’in ve Solcu Liseliler’in Setbaşı’nda ortak bildiri dağıtımı ile başladı. Halkın ilgi gösterdiği bildiri dağıtımının ardından “Liseli Boyun Eğme Hırsızı Yakala” yazılı pankart açılarak Orhangazi parkına doğru yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş esnasında “İmamın ordusu liselerden defol”, “Boyun eğme hırsızı yakala”, “ABD’nin imamı kaça sattın sınavı?”, “Cemaat elini liselerden çek” sloganları atıldı. Yol boyu liselilerin ve dershane öğrencilerinin katılımıyla kalabalıklaşan kortej, alanda bekleyenlerin alkışları ve sloganlarıyla karşılandı. Burada Solcu Liseliler’i lise, dershane ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra ataması yapılmayan öğretmenler, Devrimci Eğitim Şurası’na katılan öğretmenler ve veliler karşıladı.

Orhangazi parkına gelindiğinde Solcu Liseliler adına basın açıklamasını okundu. Açıklamada “AKP ve cemaat, YGS skandalının ortaya çıkmasından rahatsız görünmüyor. Bu meseleyle de, ‘iktidar biziz, güç bizde, istediğimizi yaparız, dokunanı yakarız’ mesajı veriyorlar.

Korkutmaya, sindirmeye, boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Gençleri korkutursak, gençliğe boyun eğdirirsek gerisi kolay diye düşünüyorlar. Öyleyse ilk işimiz boyun eğmemektir. Bilelim ki milyonlarca liseli karşısında, imamın kendisi de ordusu da bir hiçtir!” denildi.

Ardından TKP’li Öğrenciler adına bir konuşma yapıldı. Harem-selamlık gibi “tesadüflerle” başlayan skandalın şifreleme sistemlerinin ortaya çıkmasıyla devam ettiği kaydedilen açıklamada, AKP’nin liseleri, üniversiteleri birer cemaat kurumu haline getirdiği, okyanus ötesindeki imamın, ülkedeki sınavlara el atabilmesinden belli olduğunu belirtildi.

Eylem Solcu Liseliler’in sergilediği kısa bir skeçle devam etti. Bu esnada çevreden de yoğun ilgi gösterildi. Alanda toplananlar skeçteki cemaatçi müdüre tepkilerini “cemaat defol liseler bizimdir” sloganıyla gösterdi.

Eylemin sonunda kortej tekrar Setbaşı’na yürüdü. Bu sırada Türkiye Komünist Partisi binasından açılan “Liseli boyun eğme hırsızı yakala” pankartı büyük coşku uyandırdı. Burada sloganlar ve alkışlarla eylem sonlandırıldı.

(soL-Bursa)