Bursa Emniyeti liselere el attı

Bursa Emniyeti, Bursa Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik bir panel düzenledi. Panelde TEM’den gelen komiserler sol örgütlerle ilgili “deneyimlerini” öğrencilerle paylaştı.

Bursa Emniyeti’nin son yıllarda liselere yaptığı baskı artarak sürüyor. Uzun yıllardır, liselerde muhalif öğrencilerin okul çıkışlarında önünü kesip “nasihat veren”, arkadaşlarını uyaran, aileleriyle konuşan Bursa Emniyeti, geçtiğimiz günlerde Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla bir panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden, eskiden Hakkâri ve Şırnak’ta da görev yapmış olan iki komiser katıldı.

Genel olarak sol örgütlerin insanlara nasıl ulaştığı, yayın ve bildirilerini nasıl dağıttıkları konusunda liselilere “deneyimlerini” aktaran polisler, örgütlerin özellikle 14-19 yaş arası gençleri örgütlediklerini söylediler.

Komünizm fikrinin, bütün dünyada ortadan kalktığını, Sovyetler Birliğinin dahi yıkıldığını ifade eden polisler, Küba’nın artık liberal bir ülke olduğunu iddia ettiler.

TEM’e bağlı polisler, bütün “terör örgütlerinin” hak, adalet, özgürlük söylemleriyle yola çıktıklarını ve insanları böyle kandırdıklarını aktardılar.
Uludere olayının aslında çok talihsiz bir kaza olduğunu ve söz konusu kazanın PKK’nin işine geldiğini söyleyen polisler, PKK’ lilerin ellerinde internette dolaşan ses kayıtlarının olduğunu ve kendi aralarında ‘iyi ki böyle bir şey oldu da gündem değişti’ şeklinde konuştuklarını iddia ettiler.

Panel sırasında öğrencilerin sık sık fotoğraflarının çekilmesi de dikkat çekti.

(soL-Bursa)