Yönetmen Kıvanç Sezer: Ayıran değil, birleştiren yanımızı göstermek istedim

Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Babamın Kanatları" filminin gösterimine katılan yönetmen Kıvanç Sezer, inşaat işçilerinin yaşamı ve hayat mücadelesi üzerinden ayrımları değil, birleştiren unsurları beyaz perdeye yansıtmak istediğini söyledi.

Ankara

Dün Ankara Nâzım Hikmet İşçi Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte, "Babamın Kanatları" filmi, yönetmen Kıvanç Sezer'in de katılımıyla gösterildi.

Yüzlerce kişi ile birlikte inşaat işçilerinin de izlediği filmden sonra konuşan Sezer, film için uzun süredir çalıştığını, bunun için inşaat işçileriyle birlikte vakit geçirdiğini anlattı.

İnşaat işçilerinin yaşantısı ve hayat mücadelesi üzerine kurulu filmde, Türkiye toplumunu birleştirebilecek şeyleri aradığını kaydeden Sezer, filminde resmettiği tablonun Kürtlerle Türkleri, Alevilerle Sünnileri birleştirebilecek bir sınıf teması olduğunu vurguladı.

Türkiye'de ölümlerin artık bir istatistik olarak kanıksandığını, patlayan bombaların ya da süregiden savaş halinin yanı sıra, bir de "görünmez" bir savaşın olduğunu söyleyen yönetmen, "Babamın Kanatları" ile birlikte bu görünmeyen savaşa, işçilerin yaşam mücadelesine dikkat çektiğini belirtti.

Sezer, filmin özellikle işçiler tarafından izlenmesini önemsediğini söylerken, genç bir işçinin, inşaat işçilerinin de daha kalabalık bir şekilde yer aldığı yeni bir gösterim yapıldığı takdirde buna gelip gelmeyeceği sorusuna "Gelirim" yanıtını verdi.