Tiyatrocular Nesin Vakfı için oynadı

Nesin Vakfı’na destek amacıyla tiyatrocuların düzenledikleri etkinlikler şimdilik sona erdi.

Geçen yılın Eylül ayında düşen yağmırlar nedeniyle sular altında kalan Çatalca’daki Nesin Vakfı için tiyatrocular birçok etkinlik düzenlemiş, sanatçılar eserlerini Vakıf için satışa sunmuştu.

12 Eylül’de düzenlenen Türkiye Tiyatro Kurultayı İstanbul Buluşması sırasında ortaya çıkan bir proje doğrultusunda geride kalan üç ay boyunca birçok tiyatro grubu Nesin Vakfı ile dayanışma amaçlı oyunlar sergilediler. Ekim ayı içerisinde İstanbul’da Tiyatro Oyunbaz, İstanbulimpro ve Tiyatrokare, Bursa’da Kayıp Sahne adlı gruplar Kasım ayında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, Tiyatro Simurg, Bartın Sanat Tiyatrosu, İTÜ Taşkışla Sahnesi, Tiyatro Boğaziçi, Bahariye Sanat Merkezi ve Aralık ayında İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Adnan Tönel ve Tiyatro Açıkça, oyunlarını Beşiktaş Belediyesi’nin Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde Nesin Vakfı yararına sergilediler. Tüm bu gösterilerden elde edilen gelir Nesin Vakfı’na ulaştırıldı ve Vakfın sel felaketi nedeniyle oluşan yaralarını sarmasına elden geldiğince bir katkı sunulmaya çalışıldı.

Nesin Vakfıyla Dayanışma Etknilikleri Organizasyon Komitesi’nde bulunan tiyatrocular Nesin Vakfı için düzenlenen dayanışma adına yaptıkları açıklamada “Edebiyatımızın büyük ustasını sahnede repliklerimizle yaşatan biz tiyatrocular, onun hatırasını en canlı biçimde yaşatmaya devam eden bu vakfa karşı önümüzdeki dönemlerde de duyarlı olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemden sonra bu tür dayanışma etkinlikleri düzenlemeyi amaç edinen topluluklara da elimizden geldiğince destek vermeyi arzuluyoruz” dedi.

(soL – Haber Merkezi)