Tango dersi alanlara Mustazaf-Der tehditi

Batman'da Türkiye Dans Federasyonu tarafından açılan tango kursuna başlayan genç çiftler Mustazaf-Der tarafından tehdit edildi.

Batman'da tango dersi alan 6 çift Mustazaf-Der tarafından tehdit ediliyor. HaberTürk'ün haberine göre, Mustazaf-Der dans dersi alan gençleri "Bu hayâsızlığı gözümüzde diken var gibi, görmezden gelemeyiz" diyerek hem tehdit etti hem de hedef gösterdi.

Batman’da üç hafta önce açılan kursa katılan çoğu memur 6 çift telefonla “Dansa gitmeyin” diye arandıklarını belirtti. Çiftin telefonla tehdit edildiği yetmiyormuş gibi Mustazaf-Der’in Başkanı Abdurrahman Cens ‘tehdit-fetva’ karışımı açıklama yayınladı.

3 hafta içinde tehditler büyüdü
Türkiye Dans Federasyonu, üç hafta önce Batman Kültür ve Sanat Derneği desteği ile Latin dansları kursu açtı. Ancak kurs aralarında eski Hizbullahçıların da bulunduğu İnsan Haklarını Koruma Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (Mustazaf- Der) kızdırdı. Dernek kurslara katılanlar için fetvayla tehdit karışımı bir bildiri yayımladı. Dernek internet sitelerinde yayınladıkları daha sonra yerel gazetelere gönderdikleri bildiride “Tango irtica ilemücadelenin bir parçası, bu edepsizliği yutkunamayız. Gözümüzde diken varmış gibi bu hayasızlığı görmezden gelemeyiz. Boğazımızda kılçık var gibi bu edepsizliği yutkunamayız, hazmedemeyiz” dedi.

Yapılan eleştirilerin çok ağır olduğunu belirten, Batman Kültür ve Sanat Derneği yöneticisi Yavuz Ekinci konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak“Bulunduğumuz bölgede dans kültürü oluşmadığı için önyargı ile karşılaştık. Tehditvari açıklamalar yapıldı. Amacımız toplumu yozlaştırmak değil. İnsanların ihtiyacını karşılıyoruz. Her şeye rağmen kurslar devam edecek” dedi.

‘Tango ahlaksızlığın en büyüğü’
Mustazaf-Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Medeniyet kadın ve erkeklerin sarmaş dolaşması değildir! Böylesi tehlikeli medeniyet halkımızın kanıyla uyuşmaz. Tango dansı ahlaksızlığın en büyüğüdür. Namuslu bir insan hanımının başka erkeğin koynunda dans etmesine izin vermez. Bu haysiyetsizliktir. Batman’da tango kursu açılması bize göre irtica ile mücadelenin bir parçasıdır. Toplumu ahlaksızlaştırmak için bu tür faaliyetler yapılmaktadır. Yönetim kurulumuz kararıyla düşüncelerimizi açıkladık. Kimseye gözdağı vermek için bunları söylemedik" dedi.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin genel merkezi Diyarbakır'da bulunuyor. Dernek, 15 il, 5 ilçede faaliyet gösteriyor. Adana, Bingöl, Gaziantep, Konya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Van, Bursa, İzmir, İstanbul, Osmaniye ve Ağrı illeri bunlardan bazıları. Derneğin kurucuları arasında Hizbullah davasından yargılanan çok sayıda isim var.

Mustazaf-Der’in Hizbullah ile organik bağlantısı olduğu belirtilirken, İkra, İhya, Umut, Has, Seher, Kardeş, Anadolu Gençlik ve Ay derneklerinin yanı sıra İnzar dergisi ve Çağrı FM radyosu ile bağlantısının olduğu iddia ediliyor.

Mustazaflar Derneği’nin (Mustazaf-Der) de aralarında bulunduğu ‘Peygamber Sevdalıları Platformu’ adlı grup ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Diyarbakır’da 35 bin kişinin katılımıyla mevlüt okutmuştu.
(soL - Haber Merkezi)