Şike soruşturması genişliyor

TFF’nin geçen yıl Ağustos ayında Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na başvurusu üzerine açılan şike soruşturmasıyla bağlantılı operasyonda, gözaltına alınan kişi sayısı 47'ye ulaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2009 yılının Ağustos ayında üç ayrı şike dosyasıyla ilgili olarak başvurduğu Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. TFF, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan bu soruşturmanın, Kasım 2009 tarihinde Almanya’da Bochum Savcılığı tarafından başlatılan şike ve bahis soruşturmasından bağımsız olduğunu belirtti.

Bugün 26 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında bazı futbol kulüplerinin yöneticilerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) Antrenörü, eski milli futbolcu Arif Erdem’in, eski milli futbolcu Fatih Akyel’in, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk’ün, İBB kalecisi Hasegiç’in, Kocaelispor’lu Taner Gülleri’nin de bulunduğu 47 kişi sorguya alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan kişilerle ilgili işlemler İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sürüyor. İstanbul dışında gözaltına alınan kişilerin ise en kısa zamanda İstanbul'a getirilmesi ve soruşturmanın genişlemesi bekleniyor.

(soL - Haber Merkezi)