'Sevdalı Bulut' Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde

Alman Demokratik Cumhuriyeti’nde 35 yıl önce çizgi film olarak çekilen Nâzım Hikmet’in ünlü “Sevdalı Bulut” masalı, Almanya’dan sonra Türkiye’de. “Sevdalı Bulut”, ilk kez 7 Haziran Pazartesi günü 21:00’da İstanbul Kadıköy’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşacak.

Berlin’deki Attilâ İlhan Kültür Merkezi’ni kuran bir grup öğrenci, yaptıkları arşiv araştırması sonucu ortaya çıkarttıkları “Sevdalı Bulut”u, yıllar sonra yeniden izleyicilerle buluşturuyor. Kültür Merkezi’nin Berlin yöneticilerinden Emre Ertem “Türkiye’deki Nâzım dostlarıyla filmi paylaşmaya hazır olduklarını” söylemişti. Bunun ardından ilk paylaşım İstanbul Kadıköy’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ile oldu.

“Sevdalı Bulut” 35 yıl sonra ve ilk kez Türkiye’li Nâzım Dostları ile buluşacak. Filmin gösterimi 7 Haziran Pazartesi akşamı 21:00’da, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin Yazlık Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Nâzım'ın "Sevdalı Bulut" adlı masalının "Die verliebte Wolke" adı altında bir uyarlaması olan 22 dakikalık çizgi film, dönemin DEFA stüdyolarında üretilmişti.

Senaryosu, aynı zamanda filmi de yöneten Christl Wiemer'a ait olan filmin müzikleri ise Horst Elsner tarafından yapılmıştı.

(soL - Haber Merkezi)