Sergi: İşçiler Taksim'de

Ressam İrfan Ertel ve fotoğrafçı Ali Turna’nın eserlerinden oluşan “İşçiler” karma sergisi 24 Nisan’da (yarın) Barış Derneği’nde açılıyor.

“İşçiler” sergisi, Türkiye işçi sınıfının 33 yıl sonra Taksim’de bağımsız bir güç olarak varlığını ve gücünü göstereceği Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün hemen öncesine özellikle denk getirildi ve öncelikle “zincirlerinden başka kaybedecek şeyi olmayanlar” için hazırlandı.
“İşçiler” adını taşıyan bu yeni sergide ressam İrfan Ertel ile fotoğrafçı Ali Turna’nın aynı tema çerçevesinde yaptıkları çalışmalar bir araya getiriliyor. Sergide 30 adet İrfan Ertel tablosuyla, 22 adet Ali Turna fotoğrafı yer alıyor. Tablolar ağırlıklı olarak tezgah başındaki sanayi proleterlerini resmederken, fotoğraflar kömür ocaklarındaki maden işçilerinin günlük yaşamından kesitler sunuyor.

25 Nisan – 25 Mayıs tarihleri arasında, Beyoğlu'ndaki Barış Derneği Genel Merkezi’nde açık kalacak serginin açılış kokteyli ise 24 Nisan Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’te yapılacak.

Barış Derneği Genel Merkezi
Erol Dernek Sokak Hanif Han Kat:4 Beyoğlu İstanbul