Savaş karşıtı çocuk oyunu yasaklandı

Ayla Çınaroğlu'nun 1982 yılında TOBAV başarı odülü almış, Devlet Tiyatrosu repertuvarına alınıp 1993 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu, 2004-2005 yıllarında Ankara Devlet Tiyatrosu'nca defalarca sahnelenmiş olan Miğfer isimli oyunu yasaklandı.

Ayla Çınaroğlu'nun 1993 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu, 2004-2005 yıllarında Ankara Devlet Tiyatrosu'nca defalarca sahnelenmiş olan Miğfer isimli oyunu yasaklandı. Mersin'de yerleşik olarak tiyatro çalışmaları yapan Merhaba Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, Antakya Dörtyol'da okuyan çocuklarla buluşturulmak istenince Kaymakamlığın engellemesiyle karşılaştı.

Kaymakam Hayri Sandıkçı imzasıyla yasaklanan oyun için düzenlenen tutanakta oyunun komisyonca incelendiği ve "uygun görülmediği"
belirtildi. Çocukların "oyundan" yana "savaşa" karşı olmasından yola çıkan oyun, ilköğretim öğrencileri için oluşturulmuş yapısıyla "savaşın kötü bir şey" olduğu mesajını taşıyor.

Türkiye Tiyatrolar Birliği yaptığı basın açıklamasıyla yasağa tepkisini dile getirirken, Kaymakamlığı verdiği kararı gözden geçirmeye ve tiyatroya koyduğu yasağı kaldırmaya davet etti.
(soL - Haber Merkezi)