Sanatçılara ikinci AKP sınavı

Geçtiğimiz hafta sonu bazı sanatçılar Erdoğan’ın davetine katılmışlar, bazılarıysa direnişteki TEKEL işçilerinin yanına gitmişlerdi. Bu defa sinema ve tiyatro sanatçıları, AKP sınavından geçecek.

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Erdoğan, İstanbul’da ses sanatçıları ve bestekârlara bir davette bulunmuş, bazı isimler AKP’nin “demokratik açılım kahvaltısına” katılmışlardı. Mart ayının ilk haftasında ise sinema sanatçıları, film yapımcıları, yönetmenler ve tiyatrocular AKP’nin davetlisi olacak.

Buluşmaya dair ilk bilgilere göre Necati Şaşmaz, Kenan İmirzalıoğlu, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Hülya Avşar, Kadir İnanır, Özcan Deniz, Özgü Namal, Semih Kaplanoğlu, Nuri Bilge Ceylan, Fatih Akın, Ferzan Özpetek, Sinan Çetin, Uğur Yücel, Osman Sınav, Mesut Uçakan Yıldız Kenter, Ayten Gökçer ve Müşfik Kenter, davetli listesinde yer alan isimlerden bazıları.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde topladığı sanatçılara demokratik açılımı anlatıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan buluşmada, Edip Akbayram ve Sabahat Akkiraz, toplantıya davet edildiklerini ancak bu daveti reddettiklerini açıklamışlardı. Mart ayının başındaki toplantı da sinema ve tiyatro sanatçıları için bir sınav niteliği taşıyacak.

(soL - Haber Merkezi)