Sanatçılar Fazıl Say için buluşuyor: 'Sesimiz Seninledir'

Aydın ve sanatçılar, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla 18 Ekim Perşembe günü Çağlayan Adliyesi'nde haksız yere yargılanacak olan Fazıl Say için buluşuyor. "Sesimiz Seninledir" etkinliği bu akşam 20.00'de Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.

Fazıl Say'ın 18 Ekim Perşembe günü görülecek olan duruşması öncesinde aydın ve sanatçılar, besteciyi yalnız bırakmadı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla bu akşam 20.00'de Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda buluşacak aydın ve sanatçılar, Fazıl Say'a "Sesimiz Seninledir" diyecek.

Etkinliğin "Fazıl Say için söylüyoruz. Sesimiz seninledir" başlığını taşıyan çağrı metninde, etkinliğin amacı ve katılımcı sanatçılar hakkında şu bilgilere yer verildi:

“Sesimiz Seninledir”, Fazıl Say’ın 18 Ekim Perşembe günü 09.00'da Çağlayan Adliyesi'nde haksız yere yargılanmasına karşı, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin çağrısıyla, aydın ve sanatçıların destekçisi olduğu bir dayanışma etkinliğidir.

Müzik, tiyatro, sinema, edebiyat, pantomim, dans, karikatür gibi çeşitli sanat disiplininden sanatçıların bir araya geleceği etkinlik, 16 Ekim Salı 20.00’da Ferhan Şensoy’un katkılarıyla Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Bu çağrı aynı zamanda, sanatın her alanının kendini var etme dinamiklerinin tecrit edildiği, yargı konusu olduğu bir sürecin, akıl dışı boyutlarda ilerleyişine karşı bir arada olma ihtiyacının bir ifadesidir.

Etkinliğin ve çağrının, (sayısı hergün artan ancak şimdilik şu şekilde belli olan) katılımcı ve destekçileri:
Güvenç Dağüstün, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen, Bekir Küçükay, Sarper Özsan, Genco Erkal, Tülay Günal, Gülsen Tuncer, Levent Ülgen, Erdal Erzincan, Gülsin Onay, Emin İgüs ve Eylem Pelit, Hülya Tunçağ, Murat Beşer, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları, Ufuk Karakoç, Neşet Ruacan, Müge Hendekli, Orhan Aydın, Metin Coşkun, Mehmet Güleryüz, Yüksel Aymaz, Ahmet Say, Gürer Aykal, Nâzım Kumpanya ve opera öğrencileri, Sanatçılar Girişimi

Etkinlikte ayrıca “Sesimiz Seninledir” çağrısıyla bir araya gelen Nâzım Kumpanya ve Opera Bölümü öğrencilerinden oluşturulan koro, Nâzım Kumpanya’nın piyanisti ve bestecisi Yiğit Özatalay’ın, Nâzım Hikmet’in şiirinden bestelediği “Yürümek” ve "Memleket İsterim" adlı eserlerini Fazıl Say için seslendirecek.

Katılımcı ve destekçiler artıyor
Etkinliğin katılımcı ve destekçilerin gün geçtikçe arttığını belirten Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) yetkilileri, etkinliğin dayanışma amacıyla gerçekleştirildiğini ve ücretsiz olduğunu da belirtti.

Etkinlik hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0216 414 22 39'dan NHKM'ye ulaşılabilir.

(soL-Kültür)