Sanatçı Hakan Yeşilyurt son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren sanatçı Hakan Yeşilyurt, Antalya'da ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Eftelya, Sen Aşksın, Çökertme, Bize Kalan gibi albümlerin sahibi sanatçı Hakan Yeşilyurt, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Yeşilyurt için Antalya Kültür ve Cem Evi'nde tören düzenlendi.

Antalya Kızılarık Cemevinden alınan cenazesi, Kızılarık mezarlığında toprağa verildi. Yoğun bir kalabalık tarafından omuzlarda taşınan Yeşilyurt’un cenazesine, siyasi parti temsilcileri, sendika ve dernek yöneticileri, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, sanatçı dostları İlkay Akkaya, Onur Akın, Hasan Kal ve çok sayıda seveni katıldı. Cenaze mezarlığa götürülürken sanatçının Eftelya türküsü söylenirken, sık sık "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.

Sanatçı arkadaşı Onur Akın, Yeşilyurt için ‘’Hakan Yeşilyurt benimde içinde bulunduğum muhalif sanatçıların içerisinde en genç, en yürekli olanlarımızdan birisiydi. Bu onurlu ve devrimci duruşundan hiç ödün vermedi. Dimdik yaşadı. Hiç kimsenin kalbini kırmadı. Herkesi güldürdü, herkesi mutlu etmeye çalıştı hayatı boyunca. Bizi güldüren o güzel çocuğu hep kalbimizde yaşatıp, hep anımsayacağız. Işıklar içinde uyusun, yolu açık olsun Hakan’ımın’’ diye konuştu.

Yeşilyurt, Adalılar grubunun kuruluşunda da yer almıştı.