Şair, yayıncı Enver Ercan son yolculuğuna uğurlandı

Şair, Türkiye Yazarlar Sendikası eski başkanı ve Varlık dergisinin uzun yıllar yayın yönetmenliğini sürdüren Enver Ercan dün yaşamını yitirdi. Ercan, bugün sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Ercan, şiir kitapları yayımlayan bir yayınevinin de sahibiydi.

Şair, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) eski başkanı ve Varlık dergisinin uzun yıllar yayın yönetmenliğini sürdüren Enver Ercan dün yaşamını yitirdi. Ercan, çok sayıda yazar ve sanatçının katıldığı törenle bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Enver Ercan için ilk tören, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende konuşan sanatçılar, Ercan’ın şiirlerinden dizeler okudu. Törende, Ercan’ın sanatçı kişiliği de anlatıldı.

Şair Enver Ercan için ikinci tören ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi’nde düzenlendi. Cenaze törenine CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, TYS Başkanı Mustafa Köz, şair, yazar, yayıncı ve gazetecilerin de aralarında olduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Törende taziyeleri Enver Ercan’ın kızı kabul etti.

Tören sırasında Ercan’ın tabutunun üstüne şairin Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman adlı kitabı konuldu.

KİMDİR? 

21 Ocak 1958'de İstanbul'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı, Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerini aldı. Varlık dergisinin yayın yönetmenliğini uzun yıllardır sürdüren Enver Ercan, şiir kitapları yayımlayan bir yayınevinin de sahibiydi.