Polonyalı tiyatro topluluğu Mardin sokaklarında

Mardin sokakları bugünlerde sıradışı bir tiyatro etkinliğine evsahipliği yapıyor. Polonyalı topluluk, Teatr Biuro Podróży (Seyahat Bürosu Tiyatrosu) 5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında, Mardin sokaklarında oyunlar sahneliyor.

Kültür Sanat, Ajanslar

Bugune kadar 50’den fazla ülkede gösterilen ve çok olumlu tepkiler alan Teatr Biuro Podrozy (Seyahat Bürosu Tiyatrosu) topluluğun ''Carmen Funebre" adlı oyunu 5.Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Mardin ve ilçelerinde izleyicilerle buluşuyor.

Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kolombiya, Küba, Mısır, Hindistan, Irak, İran, İsrail, Ürdün, Kore, Lübnan, Meksika, Filistin, Rusya, Singapur, Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri ve Uruguay gibi ülkelerde sahnelenmiş olan Carmen Funebre, etnik çatışmaların yanı sıra tüm dünyada patlak veren milliyetçilik, hoşgörüsüzlük ve bölgesel çatışmalar sonrasında ortaya çıkan mültecilik temalarından yola çıkarak hazırlanmış.

Şiddet , korku, umut ve savaş bölgesindeki yaşamı anlatan oyun, şimdiye kadar Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oynandı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran çocuk ve gençler tarafından ilgiyle seyredilen gösteriyi, bazı gençler oyunu cep telefonlarıyla kayda alırken, bazıları da ağaçların üzerinde izledi.

"Harika bir seyirci performansı ile karşılaştık"

Bu yıl 5. yapılan Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin düzenleyici Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği'nin (DRASED) Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Öktem, Polonyalı topluluğun son derece güçlü bir oyun sergilediğini söyleyerek. "Buradaki seyirciyle inanılmaz bir bütünlük sağladılar'' dedi.

Oyuncu Marta Strzalkoz ise Mardin'deki insanlarla bire bir iletişime geçmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktararak, ''Harika bir seyirci performansı ile karşılaştık. Çok mutluyuz'' ifadesini kullandı.

Polonyalı topluluk oyunlarını bugün saat:18:00’de Midyat, Köşk Meydanı’nda sergiledikten sonra 12 ve13 Aralık’ta gençlere dönük açık hava atölyeleri düzenleyecek.

34 gösteri ve 2 atölye çalışması olmak üzere 36 etkinlikten oluşan ve 13 Aralık 2014 Cumartesi gününe kadar sürecek olan festivalde, oyunlar Mardin şehir merkezinin yanısıra, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Savur ve Ömerli ilçelerinde de sahneleniyor.