Oyuncu Barış Atay gözaltına alındı!

Muhalif tavrıyla bilinen oyuncu Barış Atay'ın havaalanında gözaltına alındığı bildirildi. "Redhack'le bağlantılı" olarak işlem yapıldığı öğrenildi.

Güncelleme: 17:20

Oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alınmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başlıyor. Buna göre Atay, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 5 aylık çalışmanın ardından bilgisayar korsan grubu Redhack’e yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muğla ve Denizli’de 30 adrese yapılan baskında aralarında oyuncu Barış Atay’ın ve Anonymous'un Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Ancak Barış Atay'ın Redhack ile nasıl bir bağlantısı bulunduğu ya da ne tür bir suç işlediğine yönelik resmi bir açıklama yapılmış değil. Yaygın kanı, Barış Atay'ın hükümetin Suriye politikaları konusundaki muhalif tavrının ve Gezi Eylemlerine verdiği aktif desteğin, gözaltına alınmasının gerçek nedeni olduğu yönünde.


Avukat Efkan Bolaç twitter hesabından, oyuncu Barış Atay'ın Havaalanında gözaltına alınarak evinde arama yapıldığını, Redhack'le bağlantılı olarak işlem yapıldığını ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü paylaştı. Barış Atay dışında 7 kişinin daha aynı gerekçeyle gözaltında olduğu öğrenildi. Atay'ın öğleden sonra Ankara'ya sevk edileceği ve ifadesinin orada alınacağı bildirildi.

Barış Atay'ın annesi Nihal Atay Mengüllüoğlu, twitter üzerinden Barış'ın Antakya'ya gelmekte olduğunu ifade etti. Atay, "Barış Atay her koşulda cesur bir adam oldu.. Korkum iktidarın cesurları sevmeme şeklidir. Baris dogrudan güzelden yanadır" dedi.

Atay'ın avukatlarından ilk gelen açıklama: "Barış Atay'a bilişim sisteminin işleyişini engellemek suçu isnat edilmektedir. Arama kararına ve gözaltına itirazlarımızı yapıyoruz."

Barış Atay, Gezi direnişine verdiği destekle ve AKP'ye muhalif tavrıyla tanınıyordu.

Aynı zamanda Hataylı olan Barış Atay'ın Suriye konusunda da hükümetin savaş politikalarına karşı durduğu biliniyordu.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'yla görüşen Barış Atay'dan ilk fotoğraf:

.

İşte Barış Atay'ın Suriye çıkışı:


Oyuncu Barış Atay "Eylül'de gel" festivalinin de destekçileri arasındaydı.