Orhan Gencebay: Arif Sağ ile dostluğumuz bitti

Kısa süre önce yaptığı bir açıklamayla Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nden istifa ettiğini açıklayan Orhan Gencebay, "Arif Sağ yarım asırdır dostumdu, fakat bu dostluk bitmiştir" açıklamasında bulundu.

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nden istifa ettiğini açıklayan Orhan Gencebay, birlik yönetimini hedef almıştı. Gencebay'ın açıklamasına aralarından Arif Sağ'ın da olduğu sanatçılardan sert yanıt gelmişti. 

AKP'ye de yakınlığı ile bilinen Orhan Gencebay istifasının ardından bugün basın mensuplarının karşısına geçti.

Etiler’de bulunan bir ofiste düzenlenen basın açıklamasında konuşan Gencebay, "En başta Arif Sağ'ın söylediği, yazdığı veya yazdırdığı haberler olmak üzere; son derece maksatlı, tamamen gerçek dışı, benim söylediklerimi, yazdıklarımı saptırtarak yorumlayan ve yorumlatan, beni yanlış tanıtma isteğiyle, belki de planlı olan bu haberleri art niyetli ithamları, çabaları şiddetle kınıyor ve reddediyorum. Arif Sağ yarım asırdan fazladır dostumdu, fakat bu dostluk artık bitmiştir. Son zamanlarda basına verdiği demeçlerde, şahsıma hakaret eden, son derece saygısız ve gerçek dışı saçma sapan, art niyetle verdiği bilgilerden dolayı bu dostluğu kendisi bitirmiştir. Benim gönlümü kırdı, ben ona artık sağlık diliyorum" dedi. 

'MESAM'DAN İHRAÇ EDİLMELİLER'

İstifa dilekçesinin mahremiyetinin korunmadığı ve maksatlı olarak sızdırıldığını iddia eden Gencebay, "Bana göre bu olay büyük bir suçtur ve MESAM Haysiyet Kurulu olaya el koyarak bu kişileri MESAM’dan derhal ihraç etmelidir" diye konuştu.  Arif Sağ’la politik anlaşmazlık yaşadığı iddialarının sorulması üzerine Gencebay, ''İnsan ayrımı yapmak ne mümkün. Allah korusun. Hayatımız boyunca böyle bir şey yapmadık. Bunca zamandır şerefimle, onurumla yaşadım. İnşallah böyle de öleceğim. Etnik ve mezhepsel şeylerin gündeme getirilmesi utanç verici. Çok büyük gönül kırıcı. Benim siyasetle işim yoktur. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Ben sanatçıyım. Sanat, siyaset yapmaz. Sanatın kendisi kesinlikle siyaset yapmaz. Sanat; iyiyi, doğruyu, güzeli, estetiği, adaleti anlatır. Bu değerleri bilen hangi siyasi kurum varsa ona saygı duyarım'' ifadelerini kullandı.

Akil İnsanlar Heyeti’nde bulunmasının birtakım çevrelerce yanlış yorumlanmak istendiğini de dile getiren Orhan Gencebay açıklamasında ayrıca arabesk şarkıcısı olmadığını "Türk müziğinin devamı" olduğunu iddia etti.