NHKM'de 'Boykot Şenliği'

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, 13 Şubat'ta gerçekleşecek ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ için boykot gününde, binasını boykota destek olan velilere ve çocuklara açıyor.

Kadıköy NHKM, 13 Şubat "Laik ve Bilimsel Eğitim" için boykot gününde binasını boykota destek olan velilere ve çocuklara açıyor.

Her yaş grubundan çocuğun, boykota destek veren gönüllü eğitimcilerle birlikte eğlenceli atölyeler, masal okumaları, film gösterimleri ve oyunlara katılacağı bir günlük boykotta veliler de çocuklarının geleceği ve güvenli, sağlıklı eğitim alabilmeleri için yapabilecekleri çalışmalar konusunda daha fazla bilgi alabilecekleri ve deneyimlerini diğer velilerle paylaşabilecekleri bir güne hazırlanıyor.

Programda boykotu destekleyen sanatçı Enver Aysever’in velilerle yapacağı bir söyleşi de yer alıyor.

NHKM tarafından yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle :

13 Şubat’ta iktidarı uyarmak için çocuklarımızı okula göndermiyoruz. NHKM bu boykot gününde binasını çocuklara ayırıyor. Hep birlikte alternatif dersler, atölyeler, çocuk oyunları ve çeşitli etkinliklerle ‘boykot şenliği' yapıyor ve özgür bir geleceğe olan umudumuzu güçlendiriyoruz. Birleşik Haziran Hareketi’nin “13 Şubat’ta okula gitme, Aydınlanma Şenliği’ne gel!” çağrısıyla duyurduğu “Bilimsel ve Laik Eğitim için Uyarı Boykotu”na destek olan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi ve Kadıköy’deki pek çok mekân Cuma günü kapılarını çocuklara ve velilere açıyor.

Boykot günü Kadıköy’de gerçekleşecek olan çocuklar için atölyelerin yer aldığı “Aydınlanma Şenliği’nin programı şöyle: