Narcos'un 'Pablo'sunun komünist milletvekilini anlattığı filmi veto yemiş

Narcos'taki Pablo Escobar rolüyle isminden söz ettiren aktör Wagner Moura, ilk yönetmenlik deneyimi olacağını söylediği filmin finansmanı konusunda boykot edildiğini ileri sürdü. Moura, Brezilyalı bir komünist milletvekiliyken gerillaya dönüşen bir Brezilyalının hayatını anlatmak istiyor.

Dış Haberler

Narcos isimli dizide canlandırdığı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar rolüyle ünlenen aktör Wagner Moura, ilk yönetmenlik deneyiminde "boykot" ile karşılaştığını söyledi.

teleSUR'da yer alan habere göre, ünlü aktör, Brezilya'daki askeri diktatörlüğe karşı mücadele verirken suikaste kurban giden komünist milletvekili/gerilla Carlos Marighella'nın hayatını beyaz perdeye aktarmak istiyor.

Marighella'nın hayatını okuyan ve onun da kendisi gibi Bahialı olduğunu söyleyen Moura, onun Che Guevara gibi klasik gerillalardan biraz farklı olduğunu belirtti.

Brezilya Komünist Partisi'nin milletvekili iken, askeri diktatörlük nedeniyle yeraltına çekilip gerilla faaliyetlerine başlayan Marighella, ünlü "Kent Gerillasının Küçük Elkitabı"nın yazarıydı. Marighella, devrimci mücadelenin odak noktası olarak kır gerillasını değil, kent gerillasını savunuyordu.

Moura, ayrıntı vermese de, Morighella'nın hayatını filme çekmede kendisine mali boykot uygulandığını söyledi.

Brezilyalı aktör, 1964-1985 arasında süren askeri diktatörlük dönemine özel olarak ilgi duyduğunu, filmininse nihai olarak "fedakârlıkla ilgili olacağını" belirtti.

Moura, ülkesinin diktatörlük dönemi hakkında kolektif bir hafıza kaybı yaşadığına da dikkat çekerek, Brezilya'da medyanın bugünkü krizi yansıtma biçimi ile tarihin yanlış anlatılması arasında bir bağ olduğuna dikkat çekti.

Brezilya'da, Başkan Dilma Rousseff'in "kansız bir darbe" yoluyla devrilmesinden sonra gelen Michel Temer hükümetine karşıtlığıyla bilinen Moura, ülkesindeki medyanın, ABD'nin ünlü muhafazakar TV kanalı Fox News gibi yayın yaptığını da sözlerine ekledi.