Mezun sanatçılar kadro istiyor

Devlet Tiyatroları'nda kadro açılmadığı için sözleşmeli olarak çalışmak zorunda kalan mezun sanatçılar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için kadro istiyor. soL Haber Portalı, mezun sanatçıların bu girişimini takip ederken, Devlet Tiyatroları'nda AKP'li yıllar ve tiyatro emekçilerinin çalışma koşulları ile ilgili bir dosyayı önümüzdeki haftadan itibaren yayımlayacak.

Haber Merkezi

Her yıl devlet konservatuvarlarından mezun olan onlarca tiyatro sanatçısı 2010 yılından bu yana kadro sınavı açılmadığı için güvencesiz çalışma koşullarına mahkum.

Mezun sanatçılar, mevcut sözleşmeleri gereği işçi ya da memur statüsünde olmayıp mevsimlik işçi statüsünde, her yıl yeni oyunlar için açılan sınavların sonucunda yer aldıkları projelerde günlük sigorta ve yevmiye ile çalışmaya devam ediyor.

Mevcut statüleri gereği herhangi bir sendikaya bağlı olmayan mezun sanatçılar, ortak bir metin hazırlayarak birlikte hareket etmenin yollarını arıyor.

Mezun sanatçılar, bugün çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebini BİMER ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bireysel başvuru yoluyla iletmeye başladı.

soL Haber Portalı olarak, mezun sanatçıların bu girişimini takip etmeye ve okurlarımıza duyurmaya devam ederken Devlet Tiyatroları'nda AKP'li yıllar ve tiyatro emekçilerinin çalışma koşulları ile ilgili bir dosyayı önümüzdeki haftadan itibaren yayımlayacağız.

PERDELER SÖMÜRÜYE AÇILIYOR

soL'da yayımlanacak dosyada şu konular ele alınacak: 

1. Devlet Tiyatroları'nda Oyuncu Olmak
2. Mezun Sanatçılar Ne Diyor?
3. Tiyatro Sanatçılarının Görüşleri
4. Ne Yapmalı?