Levent Üzümcü'nün ihracı TBMM gündeminde

Levent Üzümcü'nün Şehir Tiyatroları'ndan ihracı Meclis gündemine taşındı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar ve basına verdiği demeçler bahane edilerek, Levent Üzümcü’nün İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ‘ihraç edilmesi’ TBMM gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle “Levent Üzümcü’nün siyasi görüşleri ve açıklamaları nedeniyle İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından işten çıkarılması etik midir?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Levent Üzümcü’nün siyasi görüşleri ve açıklamaları nedeniyle İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından işten çıkarıldığı haberleri basında yer almıştır. Karar sonrası İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncuları bir basın açıklaması yaparak kararı kınamıştır. Bu bağlamda; Levent Üzümcü’nün siyasi görüşleri ve açıklamaları nedeniyle İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından işten çıkarılması etik midir? Bu durum düşünce ve ifade özgürlüğü ihlali değil midir? Levent Üzümcü’nün siyasi görüşleri ve açıklamaları nedeniyle tam da bu tarih aralığında İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından işten çıkarılması tesadüf müdür? AKP Hükümeti’ne muhalif olarak görülen sanatçı, yazar, gazeteci, işadamı, sporcu, öğrenci, öğretmen gibi toplumun her kesiminden insana çeşitli yollardan baskı yapılarak bir tür yıldırma politikası izlenildiği iddiası doğru mudur?

‘HALİHAZIRDA HAKKINDA İHRAÇ TALEBİ İLE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLEN OYUNCU SAYISI KAÇTIR?’
İşten çıkarılması sebebiyle Şehir Tiyatrolarına 2010-2015 yılları arasında Türkiye genelinde işe görüş dönüş sebebiyle toplam kaç dava açılmıştır? Bu davalardan kaçı olumlu sonuçlanmıştır? 2010-2015 yılları arasında Şehir Tiyatrolarında işine son verilen sanatçı sayısı nedir? İşine son verilen sanatçılardan kaçı mahkeme kararı ile görevine geri dönmüştür? Levent Üzümcü’nün İstanbul Şehir Tiyatrolarından ihracı kararını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu'nda bulunan üyeler kimlerdir? İlgili üyeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir? İlgili üyeler arasında tiyatro eğitimi alan üye bulunmakta mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu'nda Levent Üzümcü’nün ihraç kararı hangi sayısal çoğunlukla alınmıştır? 27 Ağustos tarihi itibariyle halihazırda hakkında ihraç talebi ile soruşturma yürütülen Şehir Tiyatroları oyuncu sayısı nedir? Ve bu kişiler kimlerdir?”