'Kültür komşumuz Suriye'

Araştırmacı-yazar Müslüm Kabadayı, Suriye gezisinden oluşan kitabı "Suriye Günlüğü"nü ve Suriye ile Türkiye arasındaki güncel ilişkileri okurlarıyla birlikte değerlendirecek.

Araştırmacı-yazar Müslüm Kabadayı, Suriye’de bulunduğu dönemde tuttuğu günlüklerden oluşan “Suriye günlüğü” kitabı ve güncel Suriye tartışmaları ile birlikte okurlarıyla buluşuyor. Kabadayı, güncel Türkiye-Suriye ilişkilerini şöyle değerlendiriyor:

"Bugün 184.500 kilometrelik yüzölçümü ve 21 milyonluk nüfusuyla Arap ülkeleri arasında Lübnan’la birlikte laikliği benimsemiş olan Suriye, 1999’dan beri ilişkilerini yeniden güçlendirmeye başladığı Türkiye’nin egemen sınıflarının, emperyalist ülkelerin emir eri gibi hareket eden güçlerinin arkadan hançerlemesiyle karşı karşıyadır. Bu coğrafyada yoğun olarak yaşayan Türkler, Araplar ve Kürtler başta olmak üzere tüm halkların geleceği, Suriye’nin emperyalist kuşatmaya karşı verdiği mücadelenin sonucuna bağlıdır. O nedenle, Türkiye halkının, yönetici sınıfın emperyalist devletlerle işbirliğine karşı çıkarak, Suriye’yle kültür komşuluğumuzu halkların kardeşliği temelinde geliştirmek için tarih sahnesine çıkması elzemdir."

Kabadayı'nın söyleşisi, 4 Aralık günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Adres: Karanfil Sokak No:58, Kızılay/Ankara

(soL - Haber Merkezi)