Küçük Arı Kovanı'ndan Sevdalı Bulut

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı (La Colmenita) 2010 yılında 20. yaşını kutlayacak.

İnsanlığın Sovyetler Birliği'ni trajik bir şekilde yitirdiği 1990 yılında doğan Küçük Arı Kovanı, Küba'nın 90'lı yıllarda geçirdiği özel dönem boyunca, inanılmaz zor koşullarda serpilip gelişen bir çocuk tiyatrosu topluluğu.

Küçük Arı Kovanı 2000'li yıllarla birlikte, bir olgunlaşma evresine de girerken, giderek Küba'nın sınırlarının çok ötesine uzanıyor, evrenselleşiyor ve insanlığın daha iyi bir dünya için özlemini ve umudunu besliyor.

Küçük Arı Kovanı şimdi 2008 yılındaki Türkiye turnesinden sonra bir kez daha Türkiye'ye ve bir kez daha Nazım Hikmet'e, Nazım Hikmet'in evrenselliğine uzanıyor.

2008 yılında Türkiye'ye gelen ve Nazım Hikmet'in şiirlerini bir resital ile seslendiren Küçük Arı Kovanı'nın 20. kuruluş yıldönümü için bir dizi kutlama gerçekleştirilecek.

La Colmenita bu kutlamalarda sahneleyeceği bir dizi oyun arasına Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulut'unu da katmış bulunuyor. Topluluğun bu konudaki kararı geçtiğimiz günlerde "José Marti" Küba Dostluk Derneği'ne ulaştı.

"José Marti" Küba Dostluk Derneği'ne bir mektup yazan Küçük Arı Kovanı yönetmeni Carlos Alberto Cremata , La Colmenita'nın 2010 yılındaki 20. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulut adlı öyküsünün bir Küba uyarlamasını sahneleyecek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cremata, Türkiye'ye 2008 yılındaki gelişinde, Nazım Hikmet'i lise yıllarında tanıdığını ve bu büyük yazara o yıllardan itibaren artan bir hayranlık duyduğunu ifade etmişti.

Cremata mektubunda, Küçük Arı Kovanı'nın, "José Marti" Küba Dostluk Derneği aracılığıyla, Türkiye'deki çocuklara, emekçilere, aydınlara 2010 yılı için en iyi dileklerini ve sevgilerini ilettiğini vurguladı.