Küçük Arı Kovanı 20 yaşında

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı "La Colmenita"nın kuruluşunun 20. yıldönümü Istanbul'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

13 Şubat akşamı Yön Radyo'da Gülzerin Kızıler'in her hafta 18-19 saatleri arasında sunduğu "Ayaklanan Kıta" programında "José Marti" Küba Dostluk Derneği üyeleri Kübalı çocuk topluluğu hakkında dinleyicilere bilgi sundular.

Topluluğun kuruluş yıldönümü olan 14 Şubat günü ise, Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından Mahmut Dikerdem salonunda düzenlenen bir kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Kutlama etkinliğinin anne babalara yönelik ilk bölümünde, topluluğun çocukların eğitimi ve gelişimi açısından taşıdığı önem anlatıldı.
Etkinlik Nazım Çocuk Korosu'nun seslendirdiği iki şarkı ile başlayıp, Küba Sinema Enstitüsü'nün Küba çocuk şarkıları için ürettiği video kliplerin izlenmesi ile devam etti.

Küçük Arı Kovanı'nın kuruluş yıldönümü için yapılan bir pastanın da yer aldığı etkinlik sırasında, pastayı 3 yaşındaki Fidel Poyraz Koç kesti.
Etkinlik La Colmenita'nın gösterilerinden örneklerin izlenmesi ve ailelerin aralarında gerçekleştirdikleri sohbet ile sona erdi.

Küçük Arı Kovanı topluluğu 2008 yılında Türkiye'ye bir turne gerçekleştirmiş, turne sırasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi ile Küçük Arı Kovanı birbirlerini kardeş kurumlar ilan etmişlerdi.

Topluluk 20. kuruluş yılı olan 2010 yılında, ABD'de 12 yıldan bu yana haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan 5 Kübalı'nın özgürlüklerine kavuşturulmaları için yürütülen uluslararası kampanyaya ithaf ettikleri bir oyunu sahneleyecek.

2010 yılının Temmuz Ağustos aylarında bu oyunu oynamak üzere İspanya, Portekiz ve Yunanistan'ı kapsayan iki ay sürecek bir turneye gelmesi kesinleşmiş olan topluluğun Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor. Topluluğun ikinci Türkiye turnesinin ise bu kez olabildiğince daha fazla kenti kapsaması amaçlanıyor. Bu kentler arasında Istanbul, Ankara ve İzmir'in yanısıra, Antalya ile Eskişehir'in de olabileceği belirtiliyor.

Küçük Arı Kovanı'nın Türkiye'ye de ulaşmakta olan ve 3 ayda bir yayınlanan dergisinin ise şu ana kadar 5 sayısı çıkmış bulunuyor. Dergiyi edinmek isteyen Küba dostlarının [email protected] eposta adresine yazmaları gerekmekte.
(soL - Haber Merkezi)