Küba'nın küçük arıları Türkiye'ye konacak

Küçük Arı Kovanı "La Colmenita" Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası, 16 ve 17 Ağustos'ta İstanbul'da sahne alacak.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edilişinin 20'nci yıl dönümünde, UNICEF’in İyi Niyet Elçisi Küba Çocuk Tiyatrosu “La Colmenita” (Küçük Arı Kovanı), “José Marti” Küba Dostluk Derneği’nin ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak Türkiye'de.

Yaşları 5 ila 15 arasında değişen 17 çocuk ve 8 yetişkinden oluşan kadrosuyla Türkiye'ye gelmeye hazırlanan La Colmenita, 16 ve 17 Ağustos'ta İstanbul Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda başlayacak sahne programına Eskişehir ve Ankara'da devam edecek. Topluluk, 23 Ağustos'ta tekrar İstanbul'a dönerek, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki sergileyeceği performansla programını tamamlayacak.

2007 yılının Ekim ayında UNICEF’in İyi Niyet Elçisi unvanı verilen Kübalı topluluk, tamamı çocuklar tarafından hazırlanan çocuk tiyatrosunun en önde gelen temsilcisi olarak kabul ediliyor. OKS'nin, ÖSS'nin ve benzeri yarış ve sınav stresinin olmadığı bir dünyada çocukların ne kadar yaratıcı işler çıkarabildiğini görmek isteyen herkesi bekliyoruz.

Program biletleri Biletix ve Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nden (0216-414-22-39) edinilebilir.

İstanbul Programı

16 Ağustos 2010 Pazartesi 21:00
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi (Şiirli, müzikli uyarlama) Kadıköy Selamiçeşme - Özgürlük Parkı - Amfi Tiyatrosu
Biletler: http://www.biletix.com/event.htm?id=LTNA4

17 Ağustos 2010 Salı 21:00
Küçük Hamamböceği Martina (Oyun)
Kadıköy Selamiçeşme - Özgürlük Parkı - Amfi Tiyatrosu
Biletler: http://www.biletix.com/event.htm?id=LTNA3

La Colmenita'nın Eskişehir ve Ankara programına dair detaylar Küba Dostluk Derneği'nin web sitesinden (http://www.kubadostluk.org) edinilebilir.