Kübalı küçük arılar Nâzım'a konacak

Küba Çocuk Tiyatrosu "La Colmenita" Nazım Hikmet'in şiirini de sahneleyeceği oyunun dünya prömiyerini 23 Ağustos Pazartesi günü Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapacak.

UNICEF'in İyi Niyet Elçisi olan Küba Çocuk Tiyatrosu Kumpanyası Küçük Arı Kovanı “La Colmenita” 23 Ağustos 2010 Pazartesi akşamı saat 20.00'de yeni oyununun dünya prömiyerini yapacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik 1998'den bu yana ABD cezaevlerinde tutsak olan 5 Kübalı Kahraman'a (Cinco Hereos Cubanos) adandı. Küba Devriminin müzisyeni Silvio Rodriguez'in müzikleriyle şiir ve şarkıların buluşmasından oluşan oyunda Nâzım Hikmet'in “Yaşamaya Dair” adlı şiiri de sahnelenecek.

23 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.00'de kumpanyanın genel yönetmeni “Tin” Carlos Cremata'nın La Colmenita ve 5 Kübalı Kahraman üzerine yapacağı konuşmadan sonra başlayacak olan etkinliğe tüm Küba dostlarını ve çocuklar davet edildi.

Beş Kübalı Kahraman ve oyuna dair
1998 yılından bu yana ABD'nin en yüksek güvenlikli cezaevlerinde hücrelerde tutulan Beş Kübalı Kahraman Fernando Gonzales, Ramon Labanino, Antonio Guerro, Rene Gonzalez ve Gerardo Hernandez'den oluşuyor.

Oyun Beşliden Gerardo Hernandez'in yüksek güvenlikli cezaevine girmeyi başaran bir kuşla dostluğunu konu alıyor. Önümüzdeki 6 Ekim'de Havana'da sahnelenecek oyunun dünya prömiyeri İstanbul'da yapılacak.

Nedir La Colmenita?
Yaşları 5 ila 15 arasında değişen 17 çocuk ve 8 yetişkinden oluşan kadrosuyla Türkiye turnesine çıkan La Colmenita, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'da çeşitli oyunlar sahneliyor. 2007 yılının Ekim ayında UNICEF’in İyi Niyet Elçisi ünvanı verilen topluluk bu sene kuruluşunun 20. yılını kutluyor.

Şu anda tüm Küba çapında 700 üyesi olan bu "Küçük Arı Kovanı", Küba'daki 15 eyaletin yanı sıra Venezuela, Guatemala, Bolivya, Nikaragua, Kolombiya ve İspanya'nın Sevilla kentinde de çalışamlarını sürdürüyor.

“Küçük Arı Kovanı” derslerden, okuldan arta kalan zamanlar için bir amatör çocuk tiyatrosu topluluğu. Yani bir "yetenekli çocuklar için sanat okulu" değil. “Nasıl olabiliyor?” sorusunun yanıtı da çok zor değil. "La Colmenita"da çocuklar ustası oldukları bir işi gerçekleştiriyorlar: Oyun oynuyorlar!

İletişim için:
"José Martí" Küba Dostluk Derneği
0212-244-35-09
[email protected]

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi
0216 414 22 39