Grup Yorum'dan İzmir'de konser

Grup Yorum, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda verdiği konserle on binlere seslendi. 30’uncu yılını kutlayan ve en bilinen 30 şarkılarını söyleyip dinleyenlerini coşturan grup üyeleri, kendilerine stadyumların yasaklandığını ancak bu kez alanları doldurduklarını söyledi.

Bu yıl 30’uncu yılını stadyumlarda vereceği konserlerle kutlamak isteyen Grup Yorum üyeleri, bu taleplerinin çeşitli gerekçelerle kabul edilmemesi üzerine 5 ildeki meydanlarda halk konserleri vermeye karar verdi.

Bu konserlerinin ilkini Adana’da veren Yorum, İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki dinleyicileriyle de Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. Senfoni orkestrasının, vokallerin, dansçıların yerini almasının ardından Grup Yorum konseri, "Kucaklaşma" şarkısıyla başladı. Grup, dünden bugüne en bilinen türkü, marş ve halaylarını, sahneden seslendirdi. Bazı şarkılarda da 25 kişilik dans ekibi ve halk oyunları ekibi de sahnede gösteri yaptı. Işık ve video gösterilerinin de bulunduğu konsere, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli ve Buca ilçe belediyelerinin de destek verdiği açıklandı. 

STADYUM YASAĞINA TEPKİ
DHA'da yer alan habere göre, şarkı aralarında grup üyeleri, yaptıkları kısa konuşmalarda, kendilerine stadyumlarının yasaklandığını, ama bu kez alanları daha fazla doldurduklarını söyledi. Organizasyon yetkililerinin ölçümlerine göre yaklaşık 250 bin kişinin dinlediği konserde, alanı dolduran İzmirliler de sık sık "her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı. Berkin Elvan ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler içinde sloganlar atıldı.