Gidişinin 10. yılında Kazım Koyuncu Abbasağa'da

Ölümünün 10. yılında ünlü müzisyen Kazım Koyuncu, ailesi, sevenleri, sanatçı arkadaşları tarafından Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda anılıyor. 26–27 Haziran 2015 tarihlerinde "İnsan Ölür İsyan Yaşar: Kazım İsyandır! başlığıyla yapılacak anmalar, Kazım'ın anısına yakışır şekilde, dayanışmayla düzenleniyor...

Haber Merkezi

25 Haziran, Karadeniz'in devrimci sesi Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının onuncu yıldönümü. Kaybedişimizin onuncu yılında Kazım bir "dost" sahnesinde anılıyor. Diğer Kazım Koyuncu anmalarından farklı olarak dayanışmayla ve ücretsiz organize edilen "İnsan Ölür İsyan Yaşar: Kazım İsyandır!" başlıklı anmaya Kazım'ın ailesi, sanatçı arkadaşları katılıyor. Anmaya Beşiktaş halkı ve Çarşı grubu da destek verecek. Dost Sahnesi 26-27 Haziran tarihlerinde, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda elbirliğiyle kurulacak. 

Anmada 30'dan fazla müzisyen ve grup sahne alacak. 26 Haziran Cuma günü; Arzu Görücü, Avşin Eryiğit, Aydoğan Topal, Bandista, Cemal Hünal, Enzo Ikah, Eski Bando, Fuat Saka, Furkan Karakaya, Hilmi Yarayıcı, Kaan Tangöze, Neyse, No Land ve Yüzyüzeyken Konuşuruz Abbasağa Parkı ana sahnede olacak. Anmanın gönüllüleri "Burada para geçmiyor, dayanışma var!" mesajına da sık sık yer veriyor. 

Ana sahnede kullanılacak dev pankartın hazırlanmasından görüntüler:

27 Haziran Cumartesi günüyse; "Ahmet Aslan, BabaZula, Bajar, Çima, Entu, Hayko Cepkin, İberya Özkan, Kirli Çıkı, Luxus, Metin - Kemal Kahraman, Ümit Taşkıran, Vova, Yolda sahne alacak. 

 

"Kazım İsyandır" gönüllülerinin hazırladığı ve içinde Haziran Direnişi'nden Berkin Elvan'a kadar birçok konuya değinen duyurunun tamamı şöyle:

“Yer kavgasının olmadığı yerdeyiz; seninleyiz.

Kim bilir belki Hopa iskelesinde oturmaktayız belki Fırtına Vadisi’nde direnmekte, belki Çernobil’in sorumlularına sövmekte, belki nükleere karşı bir eylemde sadece durmakta, belki Gezi Parkı’nda bir ağacın altında şarkı söylemekteyiz, belki tinerci çocuklarla gezinmekte, belki tepelerden öylece yeşili seyretmekte, belki Cihangir’de merdivenlerde oturmakta... 'savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar görüyoruz...' Okmeydanı’nda karakaşlı bir çocukla birlikte biz de ölüyoruz.

Belki herhangi bir dağın başında onu özlemekteyiz. Ya da sadece Abbasağa Parkı’nda nefes almaktayız. Ama illa onunlayız ve onun hayattayken yaptığı gibi hayata bir şeyler katmaya devam ediyoruz.

Ne güzel ki...

Kazım her yerde ve biz de onunlayız!

Kazım Koyuncu’nun ölümünün 10. yılında Dost sahnesinde buluşuyoruz.

Sevenleri ve arkadaşları olarak Kazım’ın ölüm yıldönümü olan 25 Haziran’ın hemen ertesinde onu anmak için 26–27 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul, Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda buluşacağız.

Pek çok yerde dostlar yan yana geleceğiz.

Yeryüzüne sofralar kuracak, gökyüzüne şarkılar söyleyeceğiz.

Dereler akacak. Ormanlar coşacak. Horonumuz, halayımız sürecek.

Çocuklarımıza masallar anlatacağız.

Kurulacak stantlarda, gerçekleştirilecek atölyelerde bilgi ve kitap takası yapacak, ana teması ekoloji, dil ve kültür olan forumlarda ortak sorunlarımızı tartışacağız.

Herkesi de Irkçılıktan, homofobiden ve türcülükten uzak, ortaklaşmak, paylaşmak, anlaşmak ya da en azından anlaşmaya çalışmak için gerçekleştireceğimiz etkinliğin bir parçası olmaya Abbasağa Parkı’na bekliyoruz.

'Ben sadece ben olmak istiyorum' diyen dostlar bir araya geleceğiz ve 'biz' olacağız.

Park çok güzel, gelsenize!"


 

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER
Anmanın devam edeceği iki gün boyunca park içinde çeşitli atölyeler ve forumlar da olacak. Programı şöyle:

Çocuk Atölyeleri

26 Haziran Cuma saat: 17:00

Serkan Kırmızı: “Davulumdan Masallar”

27 Haziran Cumartesi

Saat: 14:00  Kazım ağabey için bostan ve tohum bombası etkinliği

Saat: 15:00  Yazar Esra Ercan Bilgiç ile okuma ve boyama etkinliği (3-7 yaş)

Saat: 15:00  Fatih Genkal: Capoeira Atöleysi (9-12 yaş)

Saat: 16:00 Selen Göbelez Dumas: Çocuklarla Gezi Masalı” (3-7 Yaş)

Saat: 17:00 Sevinç Altan: Çocuklarla Kazım Koyuncu’nun Müziğinin Resmi

Forumlar

27 Haziran Cumartesi saat:14.00

Ekoloji Forumu: Ekolojik yıkımlar ve mücadele.

Kültür, Dil ve Müzik Forumu: Gürcü-Hemşin-Laz-Rum-Kürt-Zaza dil, kültür ve müzikleri. Kazım genç müzisyenler için ne ifade ediyor?