Ege Belgesel Film Günleri başlıyor

Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü'nün ortak düzenlediği 10. Ege Belgesel Film Günleri 9-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Haber Merkezi

10. Ege Belgesel Film Günleri başlıyor. Belgesel Film Günleri, 9-13 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak.

Fransız Kültür Merkezi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliği yaptığı gösterimde dünyadan ve Türkiye'den belgeseller yer alacak. Türkiye'de artan hak ve özgürlük ihlallerine tepki olarak ortaya çıkan Gezi eylemleriyle, Brezilya'da gerçekleşen protesto gösterileri arasında bağ kuran "Aşk bitti" belgeselinin gösterileceği belgesel film günlerinde, Kobani'nin IŞİD tarafından işgal edilmesinin sonrasında 20 yaşında Kürt bir muhabir olan Dilovan'ın kurduğu radyo istasyonunu anlatan Radyo Kobani de izlenebilecek. Programın öne çıkan yapımları arasında, savaşın ölümcül gerçekliği karşısında Ürdün Çölü'nün ortasında Zataari isminde bir çadır kentte kalan çocukların hayallerine sığınma çabalarını anlatan Zataari Djınn filmi de yer alıyor.

Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü'nün ortak düzenlediği Watchers Of The Sky, Yeşil Kırmızı, Ali Değil Ari Komutanım, Angel Of Nanjing gibi filmlerin de yer aldığı 10. Ege Belgesel Film Günleri'nin gösterim ve etkinliklerinin tamamı ücretsiz gerçekleştirilecek.

Detaylı program için http://www.egebelgesel.com/ adresine ulaşabilirsiniz.