Diyarbakır'da harem-selamlık tiyatro!

Diyarbakır'da önceki gün Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) ve Cami Derneği’nin organize ettiği tiyatro gösteriminde kadın ve erkek izleyiciler için iki ayrı seans düzenlendi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden yayın yapan AK News ajansının haberine göre, Halepçe katliamının yıl dönümü ve “Dünya Mustazaflar (ezilenler) Haftası” dolayısıyla sahnelenen oyunda harem-selamlık uygulaması yapıldı.

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Kaplan Düğün Salonu'nda sahnelenen “Qatliama Halepçe” adlı Kürtçe oyunda, kadınlar için saat 12.30'da, erkekler için de saat 19.00'da iki ayrı seans düzenlendi. Ayrıca oyuncular arasında kadın bulunmaması da dikkat çekti.

Katılımın yoğun olduğu temsile Kuran okunarak başlandı. Ardından Halepçe katliamı ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Bir konuşma yapan Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Osman Aktaş, Halepçe katliamı ve Şeyh Ahmed Yasin ile Said-i Nursi’nin yaşamını yitirdiği hafta olması nedeniyle bu haftayı “Dünya Mustazaflar Haftası” ilan ettiklerini söyledi.

Mustazaf-Der, geçtiğimiz Ocak ayında da Batman'da Türkiye Dans Federasyonu tarafından açılan tango kursuna yazılan çiftleri tehdit etmesi ve hedef göstermesiyle gündeme gelmişti.
(soL - Haber Merkezi)