Dağ Filmleri Festivali Ankara'da

Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve büyük ilgiyle karşılanan Dağ Filmleri Festivali, Ankara Üniversitesi Dağcılık Birimi işbirliği ile Ankara’ya taşınıyor. Tamamen ücretsiz olan film gösterimleri ve etkinlikler, 9-10-11 Nisan tarihlerinde AÜ Dil,Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Festivalin açılışı, 9 Nisan Cuma günü saat 19.00’da gösterilecek olan “Everest: Barış için Tırmanış” adlı filmle yapılacak. Filmde, farklı ülke ve kültürlerden dokuz dağcının Everest’e yaptığı ‘barış tırmanışı’ anlatılıyor. Filmin merkezinde Filistinli ve İsrailli sporcuların, dağcılığın gerektirdiği takım çalışması anlayışı içinde düşmanlıkları bir kenara koyarak gösterdikleri dayanışma duruyor.

10-11 Nisan günleri saat 10.00’dan 21.30’a dek sürecek olan gösterimlerle toplam 16 film seyirciyle buluşacak. Festival boyunca, Ersin Alok’un Türkiye’nin dağlarını tanıtmak amacıyla çektiği dağ fotoğrafları sergilenecek. Alok ile ayrıca “Dağ ve Sanat” konulu bir söyleşi yapılacak.

Türkiye dağcılık camiasının deneyimli isimleri Muzaffer Erol Gez, Sönmez Targan ve Ersin Alok'un katılımı ile “Dağlardan Gelen Zaman” başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.

2006'da Türkiye’nin ülke adı ile anılacak ilk takım tırmanışına imza atarak Everest'e çıkan 4'ü kadın 11 kişilik ekip de, festival kapsamında yaşadıklarını ve takım tırmanışı anlayışını katılımcılarla paylaşacak. Orta Doğu Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (ORDOS) üyesi Bora Maviş, Burçak Özoğlu Poçan, Hakan Kocakulak, Eylem Elif Maviş, Haldun Ülkenli, Meltem Çolak Özmine, Mustrafa Cihan, Serhan Poçan, Serkan Girgin, Soner Büyükatalay ve Suna Yılmaz'dan oluşan ekip, “ORDOS ve Everest’te Ekip Olmak” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Festival ve filmlerle ilgili ayrıntılar için www.ankaradagfilmfest.org adresine bakılabilir.
(soL – Haber Merkezi)