Cemil Kavukçu TEKEL nöbetindeydi

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin (NHKM) düzenlediği program çerçevesinde, bugün de yazar Cemil Kavukçu TEKEL işçileriyle buluştu.

Aydınların TEKEL işçilerine destek için Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki çadırkentte yürüttükleri nöbet sürüyor. Bugün de öykü ve roman yazarı Cemil Kavukçu işçilerle bir aradaydı. Çadırları tek tek ziyaret edip işçilerle sohbet ettikten sonra Türk-İş binası önünde bir konuşma yapan Kavukçu, "Haklı mücadelenizin geldiğin noktada tek sonuç zafer olacaktır" dedi.

Kavukçu, direnişe desteğe gelen aydınlar için açılan deftere de şu notları yazdı: "TEKEL işçilerinin direnişinin 66. gününde aralarında olmaktan, onlara merhaba deyip yüreğimin haklı mücadeleleri için attığını belirtmekten büyük heyecan duydum. Ziyaret ettiğim çadırlarda dimdik ayakta, morali yüksek ve dirençli insanlar gördüm. Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük ve en kararlı direnişlerinden birinin onların zaferiyle sonuçlanacağını yüreğimde hissettim. Umutluyum. Onların gücünden güç aldım."
(soL - Ankara)