'Benim Çocuğum' Ankara ve İzmir'de izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor

<strong>Can Candan'ın yönetmenliğini yaptığı, Türkiyeli LGBT birey ailelerinin tanıklığı ile çekilen belgesel İstanbul'dan sonra Ankara ve İzmir'de izleyici ile buluşacak. </strong>

Pınar Selek’in “demir kapının kilidine sokulmuş anahtar” olarak tanımladığı ve LGBT bireylerin ailelerinin hikâyelerini anlatan “Benim Çocuğum” İstanbul’dan sonra !f Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Ankara ve İzmir’de sinemaseverlerle buluşacak. Festivalle eş zamanlı olarak Türkiye’de 26 şehirde izleyicilerle buluşacak olan film aynı zamanda Gümrü, Kudüs, Ramallah, Erivan ve Lefkoşa’da da gösterime girdi.

Can Candan’ın yönetmenliğini üstlendiği lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireylerin ebeveynlerin dayanışma grubu LİSTAG’lı ailelerin deneyimlerini ve süreçte yaşadıklarını aktardığı belgesel yapımda, geleneksel aile kodları “başka bir aile mümkün” sloganıyla sorgulanıyor. Türkiye'den beş farklı evden anlatılan hikayeler inkar, çaresizlik, korku, utanma süreciyle başlayan kabullenme ve yeniden doğmanın hikayesi ebeveynlerin homofobik ve transfobik toplumla olan mücadelesini de aktarıyor. Geleneksel aile kodlarını ters yüz eden anlatımıyla dikkat çeken film, muhafazakârlaşan topluma eşcinselliğin, biseksüelliğin ve translığın bir hastalık ya da sapkınlık olmadığını bıkmadan anlatıyor. Birçok ailenin yalnız olmadığını deneyimlerini paylaşarak gösteren LİSTAG aktif bir örgüt olarak toplumun verili cinsiyet kodlarını değiştirmek için yola devam ediyor.

Film 1 Mart'ta Ankara'da 2 Mart'ta ise İzmir'de gösterimde olacak.