'Belediye tiyatrolarında keyfiyet'

Türkiye Tiyatrolar Birliği geçtiğimiz haftalarda Sincan ve Afyon’da kapatılan şehir tiyatroları hakkında bir açıklama yaptı.

Her ikisi de belediye şehir tiyatrosu olan ve gönüllü çalışanlarından başka dayanağı olmayan tiyatroların kapatılmasına AKP’li belediyeler henüz bir açıklama getirmezken, Türkiye Tiyatrolar Birliği (TTB) belediyelerden konuya açıklık getirmesi için çağrıda bulundu.

“Belediye tiyatrolarının kaderi başkanların iki dudağı arasında olmamalı” mesajı içeren açıklamada TTB, Sincan ve Afyon’da cüzi bir aylıklar çalışan profesyoneller dışında kalanların gönüllü olarak çalıştığını belirterek bu insanların tek taleplerinin belediyenin sorumlu olduğu işlevi yerine getirmesi olduğunu söyledi.

Tiyatroların gerekçe bile gösterilmeden kapatılmasına dikkat çeken TTB, “belediye başkanlarının klasikleşmiş biçimde kaynak yetersizliğinden, oyuncuların repertuarlarının uygunsuzluğundan ve teknik altyapı sorunlarından bahsedeceklerdir” dedi. TTB’nin yaptığ açıklama şöyle devam etti:
“Türkiye Tiyatrolar Birliği olarak biz de onlara diyoruz ki, böyle ciddi bir konuda ciddiyetsiz davranmaya son verin ve tiyatro kamuoyunun konuyla ilgili sorularına yanıt oluşturmak için randevu talebimizi gündeme alın. Eğer sizi bu kararları almaya iten gerekçeler konusunda yüzde yüz haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bunu bizimle paylaşın. Emin olun bu konuda gerçekten haklıysanız söz konusu gerekçelerin geniş bir tiyatro kamuoyunun nezdinde gündeme gelmesi için bizzat öncülük edeceğiz. Bu talebimiz önümüzdeki günlerde resmi olarak da tarafınıza iletilecektir.”

(soL – Haber Merkezi)