Barış Atay'ın oyununa 'muhalefet' sansürü

Barış Atay'ın da rol aldığı 'Kırmızı Yorgunları' isimli tiyatro oyununun Kocaeli'de gösterilmesine izin verilmedi. Belediye kararın gerekçesi olarak Atay'ın 'iktidar aleyhinde konuşmasını' gösterdi.

Emek Sahnesi tarafından twitter aracılığıyla yapılan açıklamada, Kırmızı Yorgunları oyununun gösterimine Kocaeli Belediyesi tarafından izin verilmediği söylendi. Açıklamada, "Özen Yula'nın yazdığı Beyti Engin'in rejisörlüğünde sergilediğimiz 'Kırmızı Yorgunları' oyunumuzun oyuncularımızdan Barış Atay'ın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dair Başkanı Ali Yaşildağ'a göre 'iktidar aleyhinde çok konuştuğu gerekçesiyle' 5 Şubat 2014 akşamı Gebze Osman Hamdi Bey sahnesindeki temsilinin gerçekleştirilemeyeceği belirtilmiş, daha sonra Osman Hamdi Bey Sahnesi yöneticilerinin Ali Yeşildal ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, oyunun ya da oyuncuların, sahnenin aylık programında adlarının geçmemesi şartıyla(!) oynanmasına izin verildiği tarafımıza iletilmiştir" dendi.

Oyuncu Barış Atay ise twiter sayfasında "Sanata sansür ve yasak kabul edilemez. Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde Kırmızı Yorgunları oynayamayacaktır" dedi.