Antalya Film Festivali'nde değişiklik: 'Ulusal film yarışma kategorisi' kaldırıldı...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 54'üncüsünü düzenleyeceği Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "ulusal film yarışma kategorisi" kaldırıldı. Festival tek dalda, uluslararası film yarışması bölümüyle devam edecek.

Türkiye'nin ilk film festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, 54'üncü yaşına hazırlanıyor.

Odatv'nin hbaerine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival öncesi Başkan Menderes Türel'in aralarında bulunduğu festival komitesi, Akra Otel'de gazecilerle bir araya geldi. Menderes Türel, festivalin çıtasını yükseltmek gayretinde olduklarını belirterek, bu yılki festivalde özel sürprizler olacağını söyledi.

Ulusal bölümü uluslararası kategori ile birleştirerek yeni bir adım attıklarını dile getiren Türel, "Daha güçlü bir yarışma programıyla festivalimizi güçlendireceğiz. Ulusal başarılı filmler de bu yarışmada yer alacak. Hem yerli hem yabancı filmler katılacak. Antalya'nın dünyaya açılımını daha güçlü sağlamış olacağız. Küresel bağlarımızı güçlendirerek dünya film endüstrisinin önemli oyuncularından biri olmak amacındayız. Antalya bu konuda dünyanın en büyükleri arasında yer almalıdır. Antalya'nın sinema merkezi olması için prestijli olmasını istiyoruz" diye konuştu.