Ankara NHKM'de Behice Boran anması

Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Ankara'daki yeni binalarında düzenlediği birer etkinlikle Behice Boran'ı andı.

10 Ekim günü Dikmen ve 11 Ekim günü Kızılay'daki merkez binasında Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, düzenlediği etkinliklerle Behice Boran'ı andı.

"Örnek bir kadın, örnek bir lider: Behice Boran" isimli etkinlikte Komünist Parti MK üyesi Mesut Odman konuşma yaparak, toplumsal mücadele tarihinin büyük önderlerinden Behice Boran’ın yaşam öyküsünü anlattı.

İnsan, bilim emekçisi ve sosyalizm savaşçısı olarak Boran’ın yaşamındaki önemli dönüm noktalarını belirten Odman " Su katılmamış bir yurtseverlik, bilime ve bilimsel sosyalizme eksiksiz bir güven, partiyi dünyayı değiştirmenin en önemli aracı olarak görme, aşamacılığın yerine bağımsızlık-demokrasi-sosyalizm mücadelesinin bütünselliği anlayışını formüle etme, enternasyonalizm ile kendi aklını ve birikimini kullanmanın uyumluluğu düşüncesi, Türkiye’nin her ülke gibi birtakım özgüllükleri bulunmakla birlikte “sui generis” olduğu iddiasının yanlışlığı, kadın mücadelesi başlı başına önem taşısa da kadının kurtuluşunun emekçi insanlığın kurtuluşundan ayrı düşünülmemesi gerektiği vurgusu, Boran'ın yaşamındaki dönüm noktalarıdır" dedi.

Odman “Behice Boran, doğanın düzenine ya da öyle belletilene, emekçi kadın yurttaşlarının büyük çoğunluğunu örnek alırcasına gönüllü olarak katlanmış ve o iş bölümünün gereklerini yerine getirmiş , buna karşılık, toplumun düzenine başkaldırmış devrimci bir kadındır. Mücadelemize ışık tutmaya devam edecek ve sosyalist ülkemizde seçkin bir yer alacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Behice Boran için düzenlenen anma, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin Ankara Kızılay'daki yeni yerinde düzenlenen ilk etkinliği oldu.

Dikmen Nazım Hikmet Kültür Merkezi de Sokullu Ahmed Arif Parkı karşısındaki yerinde, ilk etkinliği olan Behice Boran Anmasını geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirmiş, etkinlikte Behice Boran ile Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu'da bulunmuş bir katılımcı da anılarını paylaşmıştı.