AKM için duyarlılık çağrısı

AKP zihniyetinin bir süredir ortadan kaldırılmaya çalıştığı Atatürk Kültür Merkezi için kültür ve sanat örgütleri harekete geçti. Konuyla ilgili basın toplantısı yarın TMMOB Yıldız Binası’nda düzenleniyor.

Kültür Sanat-Sen, Özerk Sanat Konseyi, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, KESK-Haber-Sen ve TOMEB İstanbul Temsilciliği’nin ortak imzasıyla yayınlanan duyarlılığa çağrı metninde, bir süredir tadilat bahanesiyle kapalı tutulan Atatürk Kültür Merkezi’nin bir an önce İstanbullulara, kültür ve sanata açılması gerektiği vurgulandı.

Dün yapılan açıklamada, “2010 yılını eşiğinde AKM’nin geleceği ile ilgili yaşanan belirsizlikler nedeniyle, bu konunun doğrudan tarafı ve muhatabı olan sanat, kent, kültür insanları ve onların örgütleri olarak, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın AKM ile ilgili uygulamalarına ilişkin gelinen son noktada, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla” bir basın toplantısı yapılacağı duyuruldu.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Yıldız Üniversitesi Dış Karakol Binası’ndaki toplantı salonunda 15 Aralık Salı (yarın) saat 11.00’de yapılacak basın toplantısına, konuyla ilgili olan ve AKM’ye, kültür ve sanata sahip çıkacak duyarlılığı gösteren herkes davet ediliyor.
(soL - Haber Merkezi)