27. Ankara Müzik Festivali başlıyor

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali bugün açılıyor. Çeşitli müzik türlerinde ilginç etkinlikleri kapsayan festival, 30 Nisan’a dek sürecek.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın çoksesli müziği tanıtmak, sevdirmek ve başkentlilerle buluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin 27'ncisi 5-30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Festivalde düzenlenecek 23 etkinlikte, Türkiye dışında 16 ülkeden yaklaşık 350 sanatçı sahne alacak. Müzikseverler festival süresince, senfonik müzik, koro, oda müziği, tap dans, müzikal komedi, modern ve ritm dans, klasik gitar, şan resitalleri gibi 18 farklı türde etkinlik izleme fırsatı bulacak.

Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın Fransız piyanist Laure Favre-Kahn eşliğinde vereceği konserle açılacak olan festivalde kapanışı ise şef Klaus Weise ve keman sanatçısı Rebekka Hartman ile Bilkent Senfoni Orkestrası yapacak.

Festivalde sahne alacak Fransız Barok Orkestrası'na flüt sanatçısı Şefika Kutluer eşlik edecek. Orkestra Akademik Başkent ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği Korosu birer konser verecek. Avusturyalı dansçı Sabine Hasicke, klasik gitar ve bas gitar eşliğinde ''tap dans'' yapacak. Etnik müzik tarzında ise, geleneksel Rus çalgılarını kullanan Terem Quartet ile İncesaz’ın konserleri göze çarpıyor.

Finli bir vokal topluluğunun enstrüman kullanmadan sadece sesleri ile sunacağı performans, film müziklerinin müzikal tadında sahneleneceği bir etkinlik, 'Siyah Kalem Dansı' adlı bir elektronik müzik etkinliği, Modern Dans Topluluğu’nun İsrailli ve Hollandalı iki koreografın ortak çalışmasıyla sunacağı performans, engelli ve engelsiz dansçıların birlikte kurduğu Devinimler Yaşama Sevinci Dans Topluluğu'nun gösterisi, festivaldeki ilginç etkinlikler arasında.

Etkinlikler MEB Şura Salonu, Resim Heykel Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi Salonu, Opera, Başkent Üniversitesi Konser Salonu ve Türk Japon Vakfı'nda gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları 5 ila 50 TL arasında değişiyor. Festivalin detaylı programına ve etkinlikleri tanıtan bilgilere www.ankarafestival.com adresinden ulaşılabilir.