TRT Hrant Dink’i katliam planlayıcısı yaptı

İstanbul’da 19 Ocak 2007’de öldürülen gazeteci Hrant Dink, devlet kanalı TRT’de Maraş katliamının sorumluları arasında gösterildi.

soL (HABER MERKEZİ) TRT yeni bir skandala imza atarak gazeteci Hrant Dink&rsquoi Maraş katliamının sorumluları arasında g&oumlsterdi. TRT&rsquode Şahların Labirenti isimli belgeselde, 1978&rsquodeki Maraş katliamını planlayanların arasında bir yıl &oumlnce uğradığı suikast sonucu &oumlld&uumlr&uumllen gazeteci Hrant Dink&rsquoin ismi de yer aldı.

NTV&rsquonin haberine g&oumlre TRT&rsquode Şahların Labirenti adlı belgeselde 1978&rsquode 100&rsquoden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Maraş olayları ekrana getirildi. Olaylarla ilgili fotoğraf ve g&oumlr&uumlnt&uumllerin g&oumlsterildiği belgeselde s&oumlz verilen katliamın bir numaralı sanığı BBP&rsquoli &Oumlkkeş Şendiller, yaşananların Alevi-S&uumlnni &ccedilatışması değil, Hrant Dink ve arkadaşlarının kurduğu sol &oumlrg&uumltlerin işi olduğunu iddia etti.

Gazeteci Hrant Dink&rsquoin b&uumly&uumlk boy resmi fondayken &Oumlkkeş Şendiller &ldquoDink ve arkadaşlarının &oumlrg&uumltleri bu işleri yaptı. Zaten &oumllenlerin arasında 6-7 tane s&uumlnnetsiz cesedi vardı&rdquo dedi.

Zaman Maraş'ın hesabını soruyor!


&nbsp