TMSF’den Hülya Avşar’a rest

TMSF’ye olan borcu nedeniyle kurumu aşağılayıcı yazılar yazan Hülya Avşar hakkında 5-10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Gündemde kalabilmek için sivri dilli açıklamalar yapmayı adet haline getiren, "her parmağında on marifet" Hülya Avşar, TMSF'ye karşı yazdığı yazılardan hapis cezası almakla karşı karşıya. TMSF'nin, Avşar'ın hakarete varan sözleri için kamu davası açılması talebini değerlendiren Şişçi Cumhuriyet Savcılığı, Avşar hakkında 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Avşar, kız kardeşine ait guardianturk.com internet sitesindeki yazılarında TMSF'ye hakaret ederken, "birileri göz nuru sanatçınızı kekledi. Yardımlarınızı benden esirgemeyiniz" sözleriyle okurlarından destek de istedi.

İki hafta önce televizyon programına Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı konuk eden Hülya Avşar, her fırsatta büyük destek gördüğünü söylediği Hürriyet gazetesindeki haberde de bu programın detayları hakkında konuştu. Avşar, ilgili haberde, halka "AKP'nin masum ve iyi niyetli bir iktidar olduğuna dair" güvence verirken, bu tavrı, "AKP'den yardım mı istiyor?" iddialarını gündeme getirdi. Avşar, adı geçen internet sitesindeki yazılarından birinde de "acaba hükümet bu konuda benim için de ufacık bir yasa değişikliği yapamaz mıydı" diye sormuştu.

Her şey Uzanlar'la başladı
TMSF'nin Uzan şirketlerine el koyduğu günlerde, Star TV için çekilecek filmin anlaşması karşılığı 300 bin dolar avans alan Hülya Avşar, bu avansı geri ödemedi. TMSF inceleme sonucu saptadığı borcu ödemesi için Avşar'a bir yazı göndererek, birikmiş faiziyle birlikte 1.3 milyon dolar talep etti. Avşar, borcu ödemeyince Sarıyer'deki evinden bankadaki hesaplarına kadar el koyan TMSF, bir de dava açtı. Yazısında, kendisini "hortumlanmış hissettiğini" söyleyen Avşar, ayrıca önceki yıllarda vergi rekortmeni sanatçı kendisiyken, sırf bu borç yüzünden gelecek üç yıl boyunca maalesef gizli rekortmen kalacağını, asıl rekortmenin de TMSF olması gerektiğini belirtti.

Kantarın topuzu kaçınca...
"Asıl Başbakan Ahmet Ertürk" başlıklı yazısında, TMSF'ye karşı sert ifadeler kullanan Avşar, "şu ünlüler üzerinden şov yapan kuruluşlar da sıktılar artık, çünkü beceremiyorlar kime ne yapılacağını bilmiyorlar, tabii ki en başta TMSF'den bahsediyorum. Çünkü onların etik olmayan davranışlarını kendime yediremiyorum ve ayrıca onları büyüklerine saygıya davet ediyorum" dedi.
Kendisini "ben Hülya Avşar, yani TMSF'den daha büyük bir şirket, holding ya da kuruluş nasıl kabul ederseniz edin burada altını çizmek istediğim, karşılarında ülkesini soyan değil, kazandığını paylaşan, okul yaptıran, gençlere sporu aşılayan, sadece işini yapan değil sağlıklı bir Türk halkı olması için konuşan, yazan, çabalayan, yan gelip yatmayan TMSF gibi yolcu değil hancı var!" sözleriyle tanımlayan Avşar, arkasında sağlam desteklerin olduğuna dair de işaret verdi.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'e hitaben, "merak ediyorum, benim gibi, size kolay gelenlerden aldığınız o paraları ne yapıyorsunuz?" diye soran Avşar, TMSF'yi "şimdiki hükümetin kurgusu olan ve haksız yere tehdit ederek para tahsil eden" bir kurum olarak niteledi.
Avşar'ın, 5 yıl 5 aydan 10 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle yargılanacağı dava, önümüzdeki günlerde Şişli 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.