TKP Kültür Komisyonu’ndan ‘Ali Cengiz Ödülleri’

TKP Kültür Komisyonu, 2008 yılı “Ali Cengiz Ödülleri Medya-Sanat Önde Gidenleri” adaylarını açıkladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen ödülleri kazananlar, oylarıyla ankete katılanlar tarafından belirlenecek. Anket www.ekinbildirgesi.com adresinde yer alıyor.

soL (HABER MERKEZİ) TKP Kültür Komisyonu, medya, sanat, edebiyat ve kültür alanlarında önde giden isimlere "Ali Cengiz Ödülü" verecek. Ödüle hak kazananları, Komisyon'un www.ekinbildirgesi.com adlı internet sitesinde bulunan ankete katılarak oy verenler belirleyecek. Aday listesi ve yarışma sunumu sitede yayınlanmaya başladı. 15 Ocak 2009'a kadar sürecek oylamanın sonuçları da bu tarihten sonra açıklanacak. Ali Cengiz Ödülleri Medya-Sanat Önde Gidenleri'nde birinciye ABD, ikinciye İngiltere, üçüncüye Almanya, dördüncüye Fransız bayrağı verilirken, diğer dereceleri de sürpriz hediyeler ve özel ödüller bekliyor.

Ali Cengiz Ödülleri adayları ve seçilme kriterleri
Orhan Pamuk: Son romanını pazarlamada yinelediği başarısı ve emperyalist ideolojik projelerdeki özel konumu itibariyle.

Hüseyin Üzmez: Taciz ve tecavüz suçlarına karşı muhteşem bir özgüvenle yaptığı zekice savunmaları ve saldırırken bile üzmediği için.

Hasan Cemal: "Denizlerden Elinizi Çekin!" türü komik yazılar yazabilecek denli üstün bir medeni cesaretle yüzlerce benzeri kiralık kalemi geride bıraktığından.

Ahmet Altan: Devrim ve devrimci düşmanı olmasına karşın tarafgir gazetecilik ve yalan habercilikte devrim yarattığından.

Ayşe Böhürler-Müge Gürsoy Sökmen: Frankfurt Kardeşliği: Ilımlı İslamcı ve liberal işbirlikçi dayanışmasını Frankfurt Fuarı bağlamında bir kez daha başarıyla tesis edebildiklerinden ötürü ve kadına pozitif ayrımcılık gereği ikisi birden özel kotadan.

Murat Belge: Bomboş bir felsefi altyapıyla karşıdevrimin ideolojik önderliğini 2008'de de sürdürebiliyor olmasından.

Ertuğrul Günay: Kültür alanına malum katkıları dolayısıyla tabii kontenjandan.

Fehmi Koru: Gerici, işbirlikçi gazeteciliğini muhbirlikle taçlandırarak.

Zahit Akman: Yapıştığı koltuğundan büyük gazetelerin "bu adamı çocuklarınıza seyrettirmeyin!" manşetleri atmasına karşın sökülemediğinden.

Oral Çalışlar: Anlaşılmaz ilişkileri nedeniyle yıllarca yazdığı Cumhuriyet gazetesinin başyazarını, gazeteden ayrılır ayrılmaz, onların darbeci oldukları zaten biliniyor, diye ihbar etme hasletini gösterebildiğinden.