Tersaneler belgeseli Kartal TMMOB’da

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Kartal Temsilciliği, BEKSAV sinema atölyesi tarafından hazırlanan "Limanların Uğultusu" adlı belgesel filmin gösterimini 19 Haziran'da Kartal'daki ofisinde gerçekleştiriyor.

sol (HABER MERKEZİ) Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) sinema atölyesi tarafından hazırlanan, yönetmenliğini Aynur Bakırcı'nın yaptığı tersaneler belgeseli "Limanların Uğultusu"nun gösterimleri devam ediyor. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Kartal Şube Temsilciliği, tersanelerdeki işçi ölümleri üzerine hazırlanan bu belgeselin, 19 Haziran Perşembe günü saat 19.30'da Kartal'daki toplantı salonunda gösterileceğini duyurdu. 35 dakikalık belgesel gösteriminin ardından bir de söyleşi yapılacak.

"Limanların Uğultusu" Türkiye'yi dolaşıyor
23 Mayıs'ta yapılan basın galasıyla gösterimine başlanan belgesel, iş cinayetlerine kurban giden işçilerin ailelerinden tersane işçilerine, sendikacılardan hukukçulara kadar geniş bir kesimle yapılan özgün röportajları ve işçilerin çalışma koşullarını yansıtıyor.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte gösterilen, 16 Haziran'da Malatya, Bursa ve Ankara'da izleyiciyle buluşan film, bugün de Ordu Eğitim-Sen şubesinin desteğiyle Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda gösterilecek.

MMO Kartal Temsilciliği'ndeki gösterim için iletişim bilgileri:
Adres: TMMOB Makine Mühendisleri Odası Toplantı Salonu
Üsküdar Cad. Uras İş Merkezi No:18 K:1 D: 4 Kartal/İstanbul
MMO, duyuru metninde, söyleşiye katılmak isteyenlerin, 0216 374 54 93 nolu telefondan Özgür Erdoğan ve Elif Özen'e rezervasyon yaptırmalarını veya [email protected] adresine e-mail göndermelerini istiyor.