“Tatil Kitabı”na Slovakya’da ödül

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde En İyi Türk Filmi seçilen “Tatil Kitabı”, yurt dışındaki iki festivalden de ödülle döndü.

soL (HABER MERKEZİ) Silifkeli bir ailenin bir yaz boyunca yaşadıklarını, ailenin küçük oğlu Ali'nin gözünden anlatan "Tatil Kitabı", Slovakya'nın Trencin ve Teplice şehirlerinde 27 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 16. Artfilm Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü Nanouk Leopold'un yönettiği "Wolsbergen" filmiyle paylaştı.

Yönetmen Seyfi Teoman'ın ilk uzun metrajlı filmi olan "Tatil Kitabı", sinemaseverlerle ilk kez 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde buluşmuş ve Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Türk Filmi ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödüllerini almıştı. Film, 54. Taormina Film Festivali'nde de Jüri Özel Ödülü'nü elde etmişti.

Filmde, başrol oyuncusu Taner Birsel'e, konuk oyuncu olarak "Rıza" filmiyle tanınan Rıza Akın, Silifke'de yaşayan amatör oyuncular Tayfun Günay ve Osman İnan ile yarı amatör oyuncular Harun Özüağ ve Ayten Tökün eşlik ediyor. "Tatil Kitabı", Türkiye'de 12 Eylül'de gösterime girecek.