Suna Pekuysal sahneden uğurlandı

Hayatını sahneye adayan, 250'den fazla oyuna ve 100'den fazla filme imza atan usta oyuncu Suna Pekuysal, oyuncu arkadaşlarının katıldığı törenle tiyatro sahnesinden uğurlandı.

soL (HABER MEKEZİ) Kalp yetmezliği sonucu 75 yaşında hayatını kaybeden Suna Pekuysal adına Fatih İlçesi Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde düzenlenen törene Pekuysal'ın yıllarca aynı sahneyi paylaştığı dostları, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Tören, Pekuysal anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sanatçının dostları kürsüye çıkarak Suna Ablaları ile geçirdikleri anıları paylaştı. Tiyatro oyuncusu Aliye Uzunatağan'ın Suna Pekuysal'ın özgeçmişini okumasının ardından, Suna Pekuysal'ın mumu sanatçı Zihni Göktay'ın gözyaşları eşliğinde sahneye taşındı.

Yaşasın tiyatro, Yaşasın Sanat, Yaşasın Pekuysal
Törende konuşan oğlu Sait Ali Köknar, tiyatronun bir çeşni değil, bir mecburiyet olduğunu söyledi. Göknar, annesinin oynadığı ve "yaşattığı" karakterlerle Türkiye'ye birçok can verdiğini belirtti. Annesinin, Türkiye'nin zor koşullarında kendisini doğru bir şekilde büyüttüğüne dikkat çekerken, konuşmasını "Yaşasın tiyatro, yaşasın Suna Pekuysal, yaşasın annem" sözleri ile bitirdi.

Törendeki konuşmacılar arasında yer alan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen Bakırköy'de yapılacak bir parka sanatçının isminin verileceğini açıkladı. Erzen'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan sanatçı Zihni Göktay, Suna Pekuysal ile birlikte 14 yıl "Lüküs Hayat" oyununda oynadıklarını söylerken, konuşmasında Pekuysal'a seslenerek "Evet sen haklıydın! Çünkü ağaçlar ayakta ölür" dedi.

Sanatçının değeri...
Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Haldun Dormen ise muhabirimize, Pekuysal'ın dört kuşak tarafından da tanındığını, "Tırpan" ve "Lüküs Hayat" oyunlarındaki usta oyunculuğunun unutulmayacağını söyledi. Vefatının Türkiye adına büyük kayıp olarak nitelendirilebileceğini söyleyen Dormen, günümüzde siyasi iktidarlar tarafından sanatçılara fazla değer verilmediğini belirtti.

Törenin ardından tüm dostları Suna Pekuysal'ın naaşının önünde yaptıkları saygı geçişiyle ona veda etti. Pekuysal, Ataköy 5.Kısım Camii'nde kılınan öğle namazından sonra Mevlanakapı Mezarlığına defnedildi.