Senaryo hazır, savcıyı bekliyor!

Yönetmen Oğuzhan Tercan katıldığı bir panelde Ergenekon ile ilgili bir film yapmayı sabırsızlıkla beklediğini açıkladı. Ergenekon soruşturması iddianamesinin içeriği gerçekten de içerisinden pek çok senaryo çıkarabilecek nitelikte.

soL (HABER MERKEZİ) Bazı film yönetmenlerinin "Ergenekon"un filmini yapmak için sabırsızlandıkları ortaya çıktı. Star yönetmen Oğuzhan Tercan, bir diğer yönetmen Mustafa Altıoklar ve sinema oyuncusu Tamer Karadağlı ile birlikte Ankara Üniversitesi'nde katıldığı "Yükselen Türk Sinemasının Avrupa'daki Yeri" başlıklı panelde ''Ergenekon'' soruşturmasına değinerek, ''Soruşturma bitse de biz de sıkı bir film yapsak'' dedi

Aynı panelde konuşan Mustafa Altıoklar da Türk sinemasının en büyük eksiğinin senaryo tekniği ve resimli roman olduğuna dikkati çekti. Ergenekon operasyonunun toplamda 5000 sayfaya ulaşan iddianameleri ve çeşitli gazete ve televizyonların buradan türettiği "senaryolar"la bu eksiğin giderilmesi bekleniyor olabilir.

Ergenekon filmi yapmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Yönetmen Oğuzhan Tercan 1991 yılında Abdi İpekçi cinayetini konu alan "Uzlaşma" adlı filmi yönetmişti. Yönetmenin son yılarda çektiği filmler ise "Hırsız Var" (2004) ve "Avanak Kuzenler" (2008) adlarını taşıyor.