"Sakıncalı Piyade" barış turunda

Uğur Mumcu'nun eserinden uyarlanan "Sakıncalı Piyade" oyunu, Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında İzmir'de ve Mordoğan beldesinde sahnelenecek.

soL (HABER MERKEZİ) Uğur Mumcu'nun aynı adlı eserinden, Rutkay Aziz ve Uğur Mumcu tarafından oyunlaştırılan "Sakıncalı Piyade", 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında İzmir merkezde ve Mordoğan beldesinde sahne alacak.

Su Gösteri Sanatları Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni ve oyuncu Orhan Aydın'ın yönetimindeki "Sakıncalı Piyade", 31 Ağustos Pazar günü saat 21.00'de İzmir'in beldesi Mordoğan'da, açık hava festival alanında izleyiciyle buluşacak. İkinci gösterim, 2 Eylül Salı akşamı saat 21.00'de, İzmir'in büyük gösteri sahnelerinden biri olan İsmet İnönü Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Barış Derneği İzmir Şubesi'nin ortak etkinliği olarak gerçekleştirecek gösterim öncesi, Barış Derneği'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü Bildirisi seyircilerle paylaşılacak.

"Sakıncalı Piyade", yaz boyunca Ege'yi dolaştı
Orhan Aydın'ın genel sanat yönetmenliğinde, Mehmet Ulay tarafından sahneye konulan ve rolleri Mehmet Ulay, Orhan Aydın, Recep Yener, Oğuz Tunç, Mustafa Kıramtepe, Tamer Özviz, Deniz Atam, Ramazan Atbaş, Cansu Fırıncı ve Okan Şıldır tarafından paylaşılan "Sakıncalı Piyade", yaz aylarında Ege Bölgesi illerini dolaştı. Orhan Aydın, "anayasa, hukuk, 12 Mart ve sıkıyönetim mahkemeleri üstüne yazılmış tek belgesel oyun" olan "Sakıncalı Piyade"nin, İstanbul gösterimlerinde ve Ege turnesinde büyük ilgi gördüğünü, önümüzdeki sezonda da sahnelenmeye devam edileceğini söyledi.